Obavijesti

News

Komentari 52

Obersnel vikao i vrijeđao Ivonu Milinović: 'Rekao mi je, ne se**'

Obersnel vikao i vrijeđao Ivonu Milinović: 'Rekao mi je, ne se**'

Nakon seksističkih ispada Vojka O. prije točno godinu dana, danas sam doživjela još gore vrijedjanje od strane "gradonačelnika", napisala je Ivona Milinović nakon sjednice vijeća u Rijeci

VIDEO

Na riječkom Gradskom vijeću jučer su prihvatili rebalans proračuna kojim su prihode smanjili za 193,2 milijuna kuna, a tijekom rasprave sada nezavisna vijećnica Ivona Milinović ustvrdila je kako su gradske financije bile u teškoj situaciji, nelikvidne i u dugovima davno prije pandemije. 

Po njezinim riječima, gradonačelnik se sada koristi pandemijom kao izgovorom za sve i izbjegava vlastitu odgovornost. Upitala se zbog čega se u ovoj situaciji nastavljaju financirati programi EPK te je ocijenila da od njih za Rijeku više neće biti koristi. 

Kad je rekla da je projekt EPK služio kako bi "supružnici zaposlenih u gradskoj upravi dobivali honorare", gradonačelnik Vojko Obersnel je pukao ističući da ne može dopustiti iznošenje takvih tvrdnji, burno je reagirao ističući da ne može dopustiti iznošenje takvih tvrdnji. Ustao je i vikao, a predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat mu je izrekao opomenu zbog vrijeđanja Ivone Milinović koja se o svemu oglasila na Facebooku. 

- Nakon seksističkih ispada Vojka O. prije točno godinu dana, danas sam doživjela još gore vrijedjanje od strane "gradonačelnika". Prilikom točke rebalansa proračuna, u trenutku kada sam upozorila na netransparentno trošenje novca od strane EPK, i dubioznu situaciju gdje suprug zaposlenice grada dobiva autorske honorare od Rijeka2020, gradonačelnik mi je iz klupe dobacio "Ne se....". Predsjednik Vijeća mu je simbolično udijelio opomenu, na što se gradonačelnik demonstrativno ustao i sa vrata me vrijedjao i dobacivao da sam "alapača". Kaže da sam uvrijedila nekog. Čime? Istinom? Snimka će biti uskoro dostupna ukoliko Obijev Predsjednik Vijeća ne odluči suprotno Poslovniku cenzuritati videosnimak da zaštiti gradonačelnika - napisala je.

Na sve je reagirao i nezavisni vijećnik Josip Kukuljan koji je rekao da se radi o agresivnom omalovažavanju. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Agresivno omalovažavanje vijećnice Ivone Milinović od strane gradonačelnika Vojka Obersnela zbog iznošenja istine da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK smatram nedopustivim. Na sam spomen istine, gradonačelnik gubi kontrolu. Istina ponekad nije lijepa, no za to nisu krivi vijećnici koji ju iznose, već oni koji se upuštaju u poslove koji ukazuju na nepotizam što je postalo pravilo a ne iznimka u našem gradu.

I sam sam iskusio ispad gradonačelnika kada sam na sjednici gradskog vijeća spomenuo da je ujak Obersnelove "desne ruke", pročelnice Irene Miličević, osnivač tvrtke koja godinama opskrbljuje grad sa autobusnim nadstrešnicama i kioscima na tržnici. Tada me je gradonačelnik nazvao kretenom i dva puta zaredom mi pokazao srednji prst. Postavlja se pitanje može li osoba koja očito ima velikih problema sa samokontrolom uopće upravljati našim gradom?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"