Obavijesti

News

Komentari 9

Obilne kiše poplavile otok Vis, voda prodrla u kuće i konobe

Obilne kiše poplavile otok Vis, voda prodrla u kuće i konobe
15

U noći na srijedu na Vis i okolicu sručilo se oko 210 litara kiše po četvornom metru. Voda sada otječe oko 3 cm po satu, a šteta će se procijeniti nakon sanacije

VIDEO

Zbog obilnih kiša od srijede Grad Vis je pod poplavama, kao i predio Lokve na Viškom polju. Voda je prodrla u kuće i konobe na predjelima Kut i Luka u samom Visu, vatrogasci ispumpavaju prizemlja i konobe, a Grad Vis organizirao je Krizni stožer za obranu od poplave. 

- Voda otječe oko 3 cm po satu. Radi se o slivnim vodama koje ljudima izviru u kućama i konobama. Srećom Grad Vis ima svoj rezervoar pitke vode i idućih dana neće nam nedostajati za piće. Pozivamo građane na oprez jer je voda izbila šahte i otvori su pod vodom te se treba paziti da ne upadnu u njih. Također, molimo da ne diraju uginule životinje poput miševa i mačaka, već da nazovu komunalno poduzeće Gradinu. Trenutno saniramo, a poslije će se ići na procjenu šteta. Nema ozlijeđenih ljudi - poručila je zamjenica gradonačelnika Antonia Uskok i voditeljica Kriznog stožera za poplave u Visu.

Viško polje na dijelovima pretvoreno je u jezera te je zatvorena i tamošnja cesta koja je potopljena. Promet za stanovnike mjesta s južne strane Visa se preusmjerava na Komižu .

- Oko nas pojavila su se jezera, u Vis djeca se u školu vode okolnim putevima preko Komiže. Srećom nije stigla do naše kuće. Ne pamtimo ovakve poplave - kazala nam je Nilla Axelson Siriščević, stanovnica Visa porijeklom iz Švedske, koja živi sa suprugom i kćeri u selu Marinje zemlje na južnoj strani otoka.

Na Vis u noći na srijedu palo nevjerojatnih 210 litara kiše 

U noći na srijedu, prema neslužbenim mjerenjima tamošnjih stanovnika jer nema profesionalnih mjernih postaja, na Vis i okolici sručilo se oko 210 litara kiše po četvornom metru. U Komiži je u istom periodu palo tri puta kiše manje. Vatrogasci su dva dana na viškim Kutu i Luci ispumpavali vodu iz 20-ak kuća.

- Problem jer se s predjela Lokve voda prodire na Kut gdje su kuće i konobe, probila je i kroz stare bunare i prema svemu sudeći to će potrajati još 4-5 dana. Na Velom poju, gdje se skupilo najviše vode, jednostavno ne možemo ništa, nego čekati da sama oteče. U akcijama bilo je 20 pripadnika DVD-a Vis i jedan iz DVD-a Komiža - kazao je Edo Vitalić, zapovjednik viških vatrogasaca kojeg smo uhvatili u kratkom predahu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa