Obavijesti

News

Komentari 387

'Našli smo Antonijinu krv, ali postavljamo se kao da je živa'

'Našli smo Antonijinu krv, ali postavljamo se kao da je živa'
9

Ministar unutarnjih poslova rekao je da vjeruju da je Antonija još živa te da se tako postavljaju. Ronioci i kanuisti oko 13 sati su prekinuli potragu kod jezera Muškovci

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova rekao je da se potraga za Antonijom nastavlja dalje da vjeruju i postavljaju se kao da je živa. Dodao je za tportal da neće biti odustajanja. Ponovio je kako je Dragan Paravinja dao iskaz koji je u velikoj mjeri vjerodostojan jer su našli dokaze, pa i krv, da je djevojka bila u kamionu. Pronađene su dvije kapljice krvi, za koje su DNK analizom potvrdili da pripadaju Antoniji. Trag su izazvali tzv. luminol metodom, (koristi se kod čišćenih prostora, gdje kemikalija može izazvati i najmanje tragove krvi). Otopina se poprska po površini, u pravilu u mračnoj komori, a tragovi krvi, ukoliko ih ima, reflektiraju bijelo-zelenom svjetlošću. 

U jezeru Brljan našli smeće i staro streljivo

Ronioci i kanuisti oko 13 sati su prekinuli potragu nakon što su pretražili jezero Muškovci te stari tok jezera Zrmanje, odnosno najdublji dio akumulacijskog jezera. Iz PU Zadarske su javili da su potragu prekinuli u 16.15 sati. U srijedu će se potrazi pridružiti i ekipa speleologa koji će pretražiti jame oko Zelengrada i Bilišana. Od 9 sati ujutro 60 interventnih i temeljnih policajaca pretražuje područje između Kaštela Žegarskog i Bilišana do zaseoka Paravinje, a 15 GSS-ovaca sa psima pregledava špilje i vrtače. Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan kazao je kako je policija ponovno na tom području jer je takva bila prosudba stožera. U potragu je tijekom utorka bilo uključeno više od 150 ljudi. Potragu su nastavili i oko jezera  Brljan na Krki koje se isušuje. Razinu jezera spustili su za više od metra i pol. Još nema tragova koji bi upućivali na Antonijinu lokaciju.

- Jezero Brljan intenzivno isušujemo vatrogasnim crpkama još od subote. Razina vode od tada smanjila se za 2,5 do tri metra, te je od jednog velikog jezera nastalo pet manjih. Očekujemo da će ovim tempom do srijede popodne jezero biti suho i da će policijski istražitelji moći šetati po njegovu dnu - rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević koji je u utorak koordinirao rad vatrogasaca na isušivanju Brljana. Ovo je prvi put u Hrvatskoj da se neko jezero isušuje da bi se pronašla nestala osoba. Akcija nije prošla bez velikih opasnosti za vatrogasce, koji su probijajući se kroz neprohodnu močvaru, uz gomile smeća, pronašli i mnoštvo odbačene puščane municije, nagazne mine i granate iz Domovinskog rata, te jednu iz Drugog svjetskog. Da bi vatrogasci i policajci nesmetano nastavili posao eksplozivne naprave pokupili su pirotehničari. Zanimljivo, u mutnoj vodi naišli su na tek nekoliko riba, te na hrpu školjaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osumnjičeni Dragan Paravinja je u više navrata opetovano tvrdio da je ovo mjesto na kojem je preko ograde bacio tijelo nestale djevojke, radi čega ga na ovaj način provjeravamo. Kad se u srijedu jezero isuši, policijski službenici će pomno i detaljno pregledati i pretražiti dno jezera kako bi našli tijelo ili u suprotnom da bi u potpunosti isključili mogućnost da se ovdje nalazi. Postoji dosta sumnji u iskaz Dragana Paravinje pa se usporedo s Brljanom istovremeno pretražuju i druge lokacije na ruti njegova kamiona od 7. lipnja koje su pogodne za bacanje i skrivanje tijela - rekao je Predrag Brkopac, načelnik nacionalnog stožera potrage za nestalom Antonijom Bilić. Policija kaže kako i nadalje nastavlja s drugim aktivnostima, kroz detaljno kriminalističko-analitičko istraživanje svih raspoloživih podataka i obavijesti, te će kroz njega, ukoliko se tijelo do kraja dana ne pronađe, isplanirati daljnju potragu za srijedu .

Obitelj ne vjeruje Paravinji, Antoniju traže po Europi

Obitelj nestale Antonije Bilić ne vjeruje Draganu Paravinji te širi potragu po cijeloj Europi, piše Večernji list. Na Facebook stranici o Antoniji osvanule su poruke na 10-ak različitih jezika o nestanku djevojke, na turskom, finskom, češkom, portugalskom...koje sadrže osnovne informacije o Antoniji, njenu visinu, boju očiju i kose, odjeći koju je nosila 7. lipnja kad je nestala. 

Na Facebooku je obitelj zamolila da korisnici prošire poruke među svojim prijateljima, uključujući i one u inozemstvu, a u dogovoru sa Sindikatom vozača razmatraju i da njihovi članovi polijepe letke i plakate duž dionica kojima voze po svim europskim državama. 

Ana Bilić, Antonijina sestra, rekla je za Večernji da Paravinji ne vjeruju ni riječi, sestru traže živu te da nikad neće odustati od potrage. Šef Sindikata vozača Miljenko Gorčin rekao je da su vozači voljni pomoći te da samo čekaju da dobiju plakate. Lijepit će ih po benzinskim crpkama, graničnim prijelazima is vim frekventnim mjestima u EU, ali i u dalekim zemljama poput Turske i Rusije. 

Paravinju će izručiti već sljedeći tjedan?

Jusuf Halilagić iz ministarstva pravosuđa BiH rekao je za Blic kako se nakon hrvatskog zahtjeva čeka i zahtjev za izručenjem Dragana Paravinje iz Srbije, a potom i odluka resornog ministra. Očekuje da bi se postupak, s Interpolovim određivanjem termina prebacivanja mogao odraditi za desetak dana.  Načelnik uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je kako očekuje brzo izručenje Dragana Paravinje. 

Pomozite obitelji Bilić

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Šibenik pokrenula je 4. srpnja akciju prikupljanja novčanih sredstava za uređenje obiteljske kuće razvojačenog hrvatskog branitelja Mile Bilića, oca nestale Antonije Bilić, javlja MUP. Prema riječima predsjednika Udruge Nevena Mikulandre, obitelj Bilić živi iznimno skromno i u lošim uvjetima. Zato pozivaju sve, a posebno hrvatske branitelje i Udruge proizašle iz Domovinskog rata da na Žiro račun 2330003-3151670894 otvoren u Splitskoj banci na ime Milke Bilić, majke nestale Antonije Bilić, uplate pomoć.   


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 387
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag