Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Obitelj Maškarin odbila odštetu Vlade u iznosu od 2,5 mil. kuna

Mišljenja su u ponedjeljak dali i liječnici iz Splita. Njihovo mišljenje dovodi u sumnju mišljenje kolega iz Zagreba koji su utvrdili da je prilikom operacije načinjena greška

Goran Kovačić
Foto: Goran Kovačić
16 komentara

Na Općinskome sudu u Rijeci nastavila se parnica u kojoj Miroslav Maškarin (26) i njegova obitelj potražuje odštetu od 13 milijuna kuna zbog njegove invalidnosti nastale nakon rutinske operacije slijepoga crijeva u srpnju 2006. godine. Maškarinovi su odbili nagodbu, odnosno ponudu Vlade RH da se obitelji Maškarin ponudi 2,47 milijuna kuna odštete. Maškarinovi odvjetnici dogovorili su svoj honorar u iznosu od 18 posto od dosuđene svote, bilo da je riječ od ponuđenih 2,5 milijuna kuna ili traženih 13 milijuna kuna. Svoja su stručna mišljenja u ponedjeljak iznijeli i liječnici Medicinskog fakulteta iz Splita. Njihovo mišljenje dovodi u sumnju mišljenje kolega iz Zagreba koji su utvrdili da je prilikom operacije načinjena greška. Splićani drže da se greška možda učinila u šok-sobi nakon operacije. Nakon rasprave od 6 sati, sutkinja je prekinula ročište, a termin novog odrediti će se naknadno. 

Na istome se sudu vodi i kazneni postupak protiv operatera Branka Popovića koji odgovara za nesavjesno liječenje nad pacijentom Miroslavom Maškarinom. Sredinom svibnja nastavlja se postupak protiv njega. Sudski vještaci iz Osijeka skloniji su mišljenju da pogriješio Popović, a ne njegove kolege u šok sobi.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message