Obavijesti

News

Komentari 3

Obitelji ispratile kontigent u mirovnu misiju u Siriju

Obitelji ispratile kontigent  u mirovnu misiju u Siriju
6

Svečanom ispraćaju u vojarni Croatia nazočili su predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić

VIDEO

Drago mi je što prvi puta u misiju šaljemo kompletnu satniju. Očekujem od vas da sve zadaće ispunite odgovorno i savjesno, ali i da predstavljate Hrvatsku. Ali, najviše od svega želim da se puni snage i zdravlja za šest mjeseci vratite u domovinu - govorio je predsjednik Stjepan Mesić u zagrebačkoj vojarni Croatia. Svih 95 časnika, dočasnika i vojnika koliko ih odlazi u mirovnu misiju UNDOF Golanska visoravan nijemo ga je slušalo. Lica su im bila mirna, na njima se nije mogao pročitati ni grč, ni strah od neizvjesnosti. Samo ponos. Jedna od dviju žena iz kontigenta je Maja Liščević (25) iz Nijemaca. U vojsci je 2, 5 godina, a strašno se veseli izazovu koji je očekuje.
-Tata Martin je strašno ponosan, no mama Marija je jako tužna. No, najveća mi je podrška dečko Goran. Nije mi problem što sam žena, jer su dečki stvarno O.K. - veselo je pričala Maja. Goran Modrić (32) u vojsci je 14 godina. U braku sa Martinom tri godine. Imaju sina Antonija (2,5) i devetomjesečnu kćer Luciju.
- Dvojio sam otići u misiju ili ostati s obitelji, no profesionalna odgovornost ipak je prevagnula. Izvršit ću sve zadaće, no jedva čekam za šest mjeseci zagrliti i poljubiti ženu i djecu, rekao je Goran Modrić (32) iz Zaprešića.
Kao i njegove 94 kolege, u zagrebačkoj vojarni Croatia nije se odvajao od najdražih. I drugi časnici, dočasnici te vojnici djeci su objasnili da idu na dalek put.
- Moje cure, Ena (9), Tea (9) i Lucija (7), znaju da tata ide daleko i da će im se vratiti - rekao je Miljenko Hojsak iz Lepoglave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca