Obavijesti

Promo sadržaj

Objavljen raspored na 10 pozornica 7. Dimensions festivala

Objavljen raspored na 10 pozornica 7. Dimensions festivala
2

Tijekom proteklih sedam godina, Dimensions Festival potvrdio je svoje mjesto kao jedan od najnaprednijih festivala elektroničke glazbe koji okuplja dinamične i inovativne izvođače

Tijekom proteklih sedam godina, Dimensions Festival potvrdio je svoje mjesto kao jedan od najnaprednijih festivala elektroničke glazbe koji okuplja dinamične i inovativne izvođače kroz pet intenzivnih festivalskih dana i noći. S nešto manje od tri mjeseca do početka, 7. Dimensions festival, koji će se održati od 29. kolovoza do 2. rujna, upravo razotkriva i raspored na deset jedinstvenih pozornica na tvrđavi Punta Christo. Od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana mogu poslušati koncerti iz svijeta soula, jazza i world glazbe, pa do kultne The Moat pozornice, 100 metara dugog rova, mjesta poklonstva za sve ljubitelje techna. Na pozornicama će se ove godine izmijeniti preko 150 izvođača, a predvode ih Underground Resistance, Peggy Gou, Nina Kraviz, Bonobo (All Night Long), Hunee, Jon Hopkins, Ben UFO, Saoirse, Maurice Fulton, Helena Hauff, DJ Stingray i mnogi drugi. Put u glazbene dimnezije kreće velikim koncertom kultnog njemačkog benda Kraftwerk, 29. kolovoza u pulskoj Areni, a njima će se na pozornici pridružiti Nils Frahm, Moodymann i još niz glazbenika. Finalan raspored svih pozornica bit će objavljen uskoro.

DIMENSIONS ARENA ULAZNICE 

RASPORED NA POZORNICAMA 

The Clearing, glavna Dimensions pozornica na štinjanskom poluotoku i ove će godine ugostiti najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Underground Resistance presents Depth Charge, Jona Hopkinsa, dame techna Volvox i Ninu Kraviz te hrvatskog techno maga Petra Dundova. Uživat ćemo u live nastupima brazilskih legendi Azymuth s Marcus Valleom, u jazz, soul i hip-hop miksu benda The Comet Is Coming, jedinstvenom folk-tranceu sastava James Holden & the Animal Spirits, a svakako treba istaknuti nastup domaćeg projekta Jan Kinčl & Regis Kattie koji će međunarodnoj publici predstaviti hvaljeni album prvijenac nedavno izdan za PDV etiketu.

Svijet za sebe unutar festivala, šumovita The Garden pozornica, ugostit će niz uglednih imena z svijeta housea, jazza i svih “feel good” žanrova između. U festivalski vrt tako stižu Moodymann, Amp Fiddler, Marcellus Pittman, domaći predstavnik Eddy Ramich, zatim rRoxymore, Ash Lauryn, Gabriella Vergilov i Peggy Gou s kojima će poznati pariški Rex club u Puli proslaviti 30 godina postojanja. Tu su zatim Margaret Dygas, Sonja Moonear, Ste Roberts i Craig Richards da nabrojimo samo neke.

Naoružana vrhunskim zvučnim i svjetlosnim dizajnom The Void pozornica predstavlja suprotnost The Gardenu i donosi dublje i mračnije zvukove iz svijeta elektroničke glazbe. Pozornicu će otvoriti Resident Advisor uz predstavnike Johna Talabota, Kuniyukija i DJ Pythona. Prava disco groznica čeka nas u petak uz Maurice Fultona, Alexandera Nuta i Red Grega, dok ljubitelji electra ne bi trebali zaobići Void u subotu kada nastupaju Billy Nasty, Chris CPU, DJ Stingray te u live verziji London Modular Alliance, Carl Finlow aka Silicon Scally i DMX Krew. Void će u nedjelju zatvoriti naš Ilija Rudman s Palms Trax i Josey Rebelle.

The Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom i ove će godine dobro protresti Pulu. Čast da otvori pozornicu pripala je omiljenoj techno dami Nini Kraviz, a uz nju su u četvrtak K-Hand, Bjarki i Volruptus (live). Helena Hauff, još jedno jako techno i electro ime dočekuje nas u petak u društvu Detroit In Effect i The Exalticsa. U Moat ze za vikend spuštaju Umfang, Anastasia Kristensen, Ben UFO, Pearson Sound i mnogi drugi.

DIMENSIONS FESTIVAL ULAZNICE 

U samom srcu tvrđave smjestila se The Stables pozornica koja će unutar 20 metara visokih zidova i ove godine predstaviti niz eklektičnih izvođača. Raritetne zvukove donosi Josh Cheon, kroz razne dimenzije elektroničke glazbe vode nas Alessandra Adriana, Jon K, Heinrich Dressel & Teslasonic i Pierre. Uz afro beatove publiku će rasplesati Aaron L i Sean OD, kroz mračnije vode plivat će Skee Mask, Batu i Lee Gamble, a hip-hop ikone Open Mike Eagle i Peanut Butter Wolf vladat će pozornicom u nedjelju.

Ballroom, najintimnija pozornica festivala s kapacitetom od smo 100 ljudi predstavlja nadolazeće nade iz cijelog svijeta koje su dio projekta Dimensions DJ Directory, a među njima Heels & Souls, Harri Pepper, Molinaro, Aaron L i Sam Hall. U subotu Ballroom će zauzeti domaća izdavačka kuća PDV sa svojim gostima; Skeptik, Borut Cvajner, Mimi i DJ Labud, Felver & Jogarde i Bebetto. Arija je još jedna pozornica na kojoj će se kroz jedan cijeli dan, u nedjelju, predstaviti domaće i regionalne snage, a ovaj put to su tandem Isolate i Volster, Avoid aka Vladir Ačić i Roli, a uskoro će biti objavljeni i ostali.

Subdub novo je ime Mungo’s Arena pozornice, jedne od publici najdražih prostora unutar same tvrđave, s jedinstvenim razglasom i line-upom koji predstavlja najbolje od svjetske bass glazbe. Subdub pozornicu tako ovaj put predvode Mala, The Bug, Skee Mask u posebnom dub setu, dBridge, Steve Spacek, Skeptical i Alix Perez.

The Beach, točnije pozornica na plaži jedan, je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi tik uz more već od podneva mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca, jazz i world glazbe. Za večer na tvrđavu publiku će zagrijavati tako iransko-kubanski kvartet Ariwo, jazz sastavi Total Refreshment Centre, Ezra Collective i Sons of Kemet, zapaženi hip-hop i soul duo Children of Zeus. Sinonim za dobru atmosferu je Eglo Records obitelj, a Hunee sa svojim soulful i razigranim izborom pjesama uz zalazak sunca bit će savršena zvučna podloga za zadnji dan 7. Dimensions festivala.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu