Obavijesti

News

Komentari 44

Objavljen zaključak vladajućih o HGK: 'Nigdje se ne spominje ukidanje prisilnih članarina!'

Objavljen zaključak vladajućih o HGK: 'Nigdje se ne spominje ukidanje prisilnih članarina!'

Zastupnici Mosta i Fokusa, Zvonimir Troskot i Davor Nađi, objavili su na društvenim mrežama zaključak vladajuće koalicije oko Hrvatske gospodarske komore. Nezadovoljni su

VIDEO

Upravo smo dobili sramotan zaključak Vlade u kojem se nigdje ne spominje ukidanje prisilnih članarina za HGK, napisao je na Twitteru Mosta saborski zastupnik Zvonimir Troskot uz fotografije zaključka. 

Podsjetimo, izmjenu Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) je prošlog tjedna predložio Most koji je zatražio ukidanje obaveznih članarina. Sam prijedlog je u petak skinut s dnevnog reda Sabora zbog čega se cijela oporba pobunila i izašla iz sabornice nakon čega nije bilo kvoruma za izglasavanje drugih zakona, među kojima je bio i zakon o obnovi potresom pogođenih područja. 

U utorak je rečeno da se vladajuća većina dogovorila oko HGK i da će se ići u postepeno ukidanje članarina. Ipak, zastupnici nisu zadovoljni zaključkom. 

- Hrebak je potpisnik, ali ako za ovo budu glasovali, to će biti izdaja svega onoga što su govorili posljednjih dana, ali i protržišne politike - poručio je Troskot, nezadovoljan zaključkom. 

I saborski zastupnik stranke Fokus, Davor Nađi, nezadovoljan je zaključkom. 

- Nažalost, vladajuća većina se usuglasila i sutra će Saboru predložiti Zaključak iz kojeg se ni po čemu ne može naslutiti ni ukidanje obaveznog članstva ni obavezne članarine.

Vrlo je izgledno da će takav zaključak biti i usvojen.

Antireformska vlada nastavlja pod motom očuvanja “institucija” kočiti i najmanji napredak koji bi doveo u pitanje njihovu biračku bazu temeljenu na uhljebništvu i kontroli većine gospodarskih aktivnosti u državi - napisao je Nađi na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a