News

Komentari 44

Objavljen zaključak vladajućih o HGK: 'Nigdje se ne spominje ukidanje prisilnih članarina!'

Objavljen zaključak vladajućih o HGK: 'Nigdje se ne spominje ukidanje prisilnih članarina!'

Zastupnici Mosta i Fokusa, Zvonimir Troskot i Davor Nađi, objavili su na društvenim mrežama zaključak vladajuće koalicije oko Hrvatske gospodarske komore. Nezadovoljni su

Upravo smo dobili sramotan zaključak Vlade u kojem se nigdje ne spominje ukidanje prisilnih članarina za HGK, napisao je na Twitteru Mosta saborski zastupnik Zvonimir Troskot uz fotografije zaključka. 

Podsjetimo, izmjenu Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) je prošlog tjedna predložio Most koji je zatražio ukidanje obaveznih članarina. Sam prijedlog je u petak skinut s dnevnog reda Sabora zbog čega se cijela oporba pobunila i izašla iz sabornice nakon čega nije bilo kvoruma za izglasavanje drugih zakona, među kojima je bio i zakon o obnovi potresom pogođenih područja. 

U utorak je rečeno da se vladajuća većina dogovorila oko HGK i da će se ići u postepeno ukidanje članarina. Ipak, zastupnici nisu zadovoljni zaključkom. 

- Hrebak je potpisnik, ali ako za ovo budu glasovali, to će biti izdaja svega onoga što su govorili posljednjih dana, ali i protržišne politike - poručio je Troskot, nezadovoljan zaključkom. 

I saborski zastupnik stranke Fokus, Davor Nađi, nezadovoljan je zaključkom. 

- Nažalost, vladajuća većina se usuglasila i sutra će Saboru predložiti Zaključak iz kojeg se ni po čemu ne može naslutiti ni ukidanje obaveznog članstva ni obavezne članarine.

Vrlo je izgledno da će takav zaključak biti i usvojen.

Antireformska vlada nastavlja pod motom očuvanja “institucija” kočiti i najmanji napredak koji bi doveo u pitanje njihovu biračku bazu temeljenu na uhljebništvu i kontroli većine gospodarskih aktivnosti u državi - napisao je Nađi na Facebooku.

Najčitaniji članci