News

Komentari 2

Oblačno, kiša i jugo u Dalmaciji, u Gorskom Kotaru pada snijeg

Oblačno, kiša i jugo u Dalmaciji, u Gorskom Kotaru pada snijeg

U unutrašnjosti oblačno, prijepodne maglovito s rosuljom, na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima, ali i mjestimice s kišom, češćom u Dalmaciji i na otvorenome moru, prognoza je DHMZ-a za petak

Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a na dijelu sjevernog Jadrana bura i istočnjak.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, a u unutrašnjosti Dalmacije do 10 Celzijevih stupnjeva. Na obali i otocima između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

HAK: Promet prekinut kod Vrgorca, Imotskog i Metkovića

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, ponegdje ima magle, a u Gorskom kotaru povremeno pada slab snijeg, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

U pojedinim dijelovima zemlje i dalje su zbog kiše moguća zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Promet je prekinut i na nekim cestama u Istri te na području Vrgorca, Imotskog i Metkovića.

Vozilo u kvaru na autocesti A7 između tunela ŠKURINJE I i tunela KATARINA u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. 

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su: državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Danas do 16 sati zatvorena je Podravska magistrala (DC2) od Našica do naselja Martin. Obilazak: DC2 Feričanci- ŽC4075-Vučjak Feričanački-Đurđenovac-Pribiševci-DC53 Velimirovac-DC515-obilaznica Našica-DC2 Markovac Našički i obrnuto;
Zbog gužve u teretnom prometu na GP Macelj na izlasku, teretna motorna vozila isključuju se iz prometa na odmorištu Lepa Bukva.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca 2020. 

Ne plovi katamaran  Vis - Split

Putnici koji dolaze iz "zelenih područja EU" ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga. 

Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

U prekidu je katamaranska linija Vis-Split.

Najčitaniji članci