Obavijesti

Promo sadržaj

Obrtnici su naši ambasadori, a kad kupujete njihov proizvod, kupujete vrhunsku kvalitetu

Obrtnici su naši ambasadori, a kad kupujete njihov proizvod, kupujete vrhunsku kvalitetu

Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a: Hrvatska obrtnička komora u svakom je trenutku izrade mjera nastojala zaštititi interese svojih članova, bez obzira na djelatnost kojom se bave i veličinu poslovanja

Hrvatska obrtnička komora u svom radu nastoji poduprijeti obrtnike u njihovu poslu, posebno u ovim neizvjesnim vremenima. Dragutin Ranogajec predsjednik je Hrvatske obrtničke komore (HOK) već treći mandat. Hvali obrtnike jer, kako kaže, svi moraju biti svjesni da se kod njih kupuje vrhunski proizvod.
Koji naši obrti su brendovi Hrvatske?
Mnogo je takvih. Uglavnom je riječ o proizvodima koji su prepoznati kao hrvatski i obrtnički brend, poput licitara, zagorskih mlinaca, drvenih igračaka itd. Obrtništvo je specifično, govorimo najčešće o malim proizvođačima čija imena nisu poznata kao proizvod koji izrađuju. Većina njih toliko je dobra u poslu koji rade da možete biti sigurni kako, kad kupujete kod obrtnika, kupujete izniman i vrhunski proizvod.


Kakvo je stanje obrtništva danas u Hrvatskoj?
Obrtništvo je snažno pogođeno posljedicama korona krize. Poslovanje je smanjeno u svim sektorima, a u nekim djelatnostima gotovo u potpunosti obustavljeno (povremeni prijevoz, turistički vodiči). To se još ne vidi u statistici – broj obrta nije se smanjio, što je i pokazatelj koliko su pomogle mjere Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, osobito u prva tri mjeseca epidemije. Intervencijom Hrvatske obrtničke komore u mjere su, uz radnike, uključeni i obrtnici, a na kraju i sezonski obrti. Hrvatska obrtnička komora u svakom je trenutku izrade mjera nastojala zaštititi interese svojih članova, bez obzira na djelatnost kojom se bave i veličinu poslovanja. Vjerujem da smo u tome uspjeli.
Koji obrti po vama najbolje predstavljaju našu domovinu?
To su svi oni koji dugogodišnjim radom i djelovanjem opstaju na tržištu. Ta je dugovječnost znak kvalitete, koja je prepoznatljiva kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Bilo bi nezahvalno između toliko sjajnih obrta izdvojiti pojedine, ali možemo reći da je svaki od njih najbolji ambasador naše domovine jer je u obrtnički proizvod ili uslugu uloženo mnogo iskustva, vještine i znanja naših obrtnika.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu
PROMO

Papa Siksto V. - "Božji urbanist" koji je od Rima napravio metropolu

Matej Sunara istražuje arhitektonsku baštinu Pape Siksta V. u Rimu, koji je obnovio crkve, sagradio palače, fontane i vodovod, te popločao ulice radi bolje povezanosti grada

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu
PROMO

Fantastični okusi, vrhunski stručnjaci i nezaboravna zabava na Weekend Food Festivalu

Najbolji odabir okusa i sadržaja ove je godine u staru rovinjsku Tvornicu duhana privukao više od 2500 tisuće posjetitelja na treći po redu Weekend Food Festival.
Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!