News

Komentari 3

Obuljen o izjavi Škore: 'To su pitanja teška za svaku ženu'

Obuljen o izjavi Škore: 'To su pitanja teška za svaku ženu'

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s Gordanom Jandrokovićem u organizaciji Večernjeg lista

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je  izjavila da se o pravu žene na pobačaj treba raspravljati s puno više dostojanstva referirajući se na izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

- To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena - odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade upitana za komentar Škorinog stava o pobačaju.

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s Gordanom Jandrokovićem u organizaciji Večernjeg lista.

Upitana je li joj sporna ta Škorina izjava, Obuljen Koržinek je rekla kako su joj sporne  "mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega". 

Miroslav Škoro danas je, nakon što je ta njegova izjava  izazvala niz reakcija, izjavio da mu se imputira i izjave izvlače iz konteksta jer nema ništa drugo što bi se prigovorilo njemu ili listi koalicije Domovinskog pokreta.

Nina Obuljen Koržinek, treća na HDZ-ovoj izbornoj listi u 1. izbornoj jedinici,  rekla je i kako očekuje argumentiranu predizbornu kampanju u kojoj će se govoriti o programima, o postignućima i viziji.

Najčitaniji članci