Obavijesti

News

Komentari 9

Obustavili trgovanje dionicama 8 firmi Agrokora do 15. svibnja

Obustavili trgovanje dionicama 8 firmi Agrokora do 15. svibnja
1

Agrokorove tvrtke su također izvijestile Burzu kako predviđaju da će novom revizorskom društvu biti potrebno sedam tjedana za obavljanje revizije za 2016. godinu

VIDEO

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u utorak je privremeno obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih tvrtki na Zagrebačkoj burzi pa se do 15. svibnja neće trgovati dionicama Leda, Belja, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde, Žitnjaka i Jamnice.

Dionicama osam tvrtki iz sastava Agrokora ne trguje se od 27. travnja, kada je trgovinu obustavila Zagrebačka burza, a nakon što su te tvrtke izvijestile da do kraja travnja neće objaviti revidirana financijska izvješća za 2016. odnosno da trebaju sazvati skupštine na kojima bi donijele odluke o opozivu revizorskog društva i imenovanju PricewaterhouseCoopers (PwC) revizorom za 2016. godinu.  

I Hanfa u obrazloženju rješenja, kojima je Zagrebačkoj burzi naložila obustavu trgovanja, podsjeća da su Agrokorove tvrtke krajem prošloga tjedna objavile da su zaprimile zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora o sazivanju izvanrednih glavnih skupština na kojima se predlaže donošenje odluke o opozivu revizorskog društva i izboru novoga. 

Agrokorove tvrtke su također izvijestile Burzu kako predviđaju da će novom revizorskom društvu biti potrebno sedam tjedana za obavljanje revizije za 2016. godinu, a nakon čega će bez odgode objaviti revidirane godišnje financijske izvještaje za 2016. godinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hanfa u obrazloženju također podsjeća da je 27. travnja Agrokor objavio da je "Grupa u bliskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih pogrešaka u izvješćima Grupe".

"Te se provjere trenutno nastavljaju i slijedom toga Grupa moli da se dionici ne oslanjaju na njena financijska izvješća iz prošlosti dok provjere ne budu dovršene, a situacija primjereno razjašnjena", citira Hanfa iz priopćenja Agrokora.

Hanfa također podsjeća da je u tom priopćenju bilo navedeno da će imenovanje novog revizorskog društva rezultirati potrebom produljenja roka za objavu revidiranih financijskih izvještaja za 2016. godinu, kao i da su Agrokorove tvrtke izvijestile Burzu kako ni financijska izvješća za prvo tromjesečje ove godine neće biti objavljena do 30. travnja, već kad i polugodišnje izvješće, do kraja srpnja ove godine.

"Nesporno je da postoji sumnja u pogledu prikazanog financijskog položaja i uspješnosti poslovanja tvrtki, odnosno postoji mogućnost utvrđenja određenih odstupanja između prikazanog i stvarnog stanja financijskog položaja i uspješnosti poslovanja tvrtki", navodi Hanfa u rješenju kojim je privremeno obustavila trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki na deset trgovinskih dana - do kraja trgovinskog dana 15. svibnja.

"Polazeći od naprijed navedenih činjenica, a u cilju osiguravanja dodatnih informacija s tim u vezi, Agencija smatra potrebnim zatražiti dodatna očitovanja relevantnih osoba kako bi investicijska javnost bila primjereno obaviještena o okolnostima konkretnog slučaja", napominju iz Hanfe. 

Inače, neke od tvrtki iz sastava Agrokora već su objavile pozive za izvanredne glavne skupštine pa su tako primjerice Tisak i Vupik najavili da će na skupštinama, koje će se održati 15. svibnja, donijeti odluku o opozivu Baker Tily Hrvatska revizorska tvrtka te izboru PricewaterhouseCoopers za revizora za 2016. godinu. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag