Obavijesti

News

Komentari 29

Očaj: Probudila se iz kome i shvatila da je njena beba mrtva

Očaj: Probudila se iz kome i shvatila da je njena beba mrtva
1

V. Britanija: Kerry Tellwright i njezin zaručnik su pokušavali osam godina dobiti dijete. Imali su jedan pobačaj i dva puta su išli na umjetnu oplodnju. Kada su saznali da će dobiti sina, bili su presretni...

VIDEO

Kerry Tellwright (34) i njezin zaručnik Craig Hill (47) bili su presretni kada su saznali da će postati roditelji. Pokušavali su dobiti dijete osam godina. Dva puta su bili su umjetnoj oplodnji i Kerry je imala jedan pobačaj. Tada je bila trudna s blizancima. Par je očekivao porod sina. No Kerry je zbog rijetke bolesti počela krvariti. Stavili su ju u umjetnu komu. Tri tjedna kasnije, kada se probudila, saznala je da je rodila mrtvo dijete.

Beba je bila smrznuta u kolijevci kako bi ju majka, kada se probudi mogla zagrliti i oprostiti se od nje. 

'Mislila sam da u bolnicu idem roditi'

Kerry iz Stoke-on-Trenta nije znala da ima rijetku bolest koja je uzrokovala krvarenje iz jetre i slezene. Morali su ju staviti u umjetnu komu. Za to su vrijeme liječnici njezinog mrtvog sina Archieja držali u "kolijevci". 

- Jedno sam se jutro probudila i osjetila bol u ramenu. Mislila sam da sam se zaležala. Deset dana kasnije i dalje me boljelo rame i bilo mi je zlo. Zadnje čega se sjećam je da sam s Craigom ušla u automobil i da smo krenuli prema bolnici. Craig mi je kasnije rekao da sam imala napad i da je morao zaustaviti automobil i spasiti me od gušenja. Zaustavio se i jedan prolaznik i pomogao mu je. Drugi napad sam imala uz cestu, a treći u kolima hitne pomoći. U bolnici mi je tlak bio užasno visok. Dali su mi nešto da ga snize i odmah me odvezli na carski rez. Kada su otvorili moju maternicu bila je bijela i Archie je bio mrtav. Liječnici su tražili odakle sam krvarila i vidjeli su da su mi pukle jetra i slezena. Dali su mi krv i stavili me u induciranu komu - kaže Kerry.

LAD VIAGRA FAIL

U komi je bila sedam dana. Donijeli su joj mrtvog sina da se oprosti od njega, ali Kerry je bila pod lijekovima i trebala su joj dva tjedna da dođe k sebi i bude sposobna uzeti mrtvo dijete u naručje. 

- Mislila sam da idem u bolnicu roditi, a kad sam se probudila bila sam shrvana. Primila sam ga u ruke. Dijete koje sam toliko željela je konačno bilo u mojim rukama - kaže Kerry.

Kerry je rodila Archieja 17. lipnja prošle godine u 39. tjednu. Bila je u bolnici šest tjedana, a oporavila se tek u siječnju ove godine. Roditelji su sina pokopali u kolovozu prošle godine, piše Daily Mail.

Prije smrti s bebom su snimili nekoliko fotografija kao uspomenu. Kerry je dobila i prsten u kojem je pepeo njezinog sina.

Sindrom koji je imala je vrlo rijedak. 

- Da sam znala, ne bih ignorirala bol u ramenu. Svoju sam priču ispričala kako bih osvijestila druge žene - kaže Kerry.

No ona nije imala sasvim uobičajene simptome. Imala je bol u ramenu, a redovne kontrole su pokazale da joj je krvni tlak u redu kao i nalaz urina. Za HELLP sindrom su naime specifični visoki tlak i povećana razina proteina u urinu. Same simptome je teško uočiti jer se pojavljuju vrlo naglo i u samo nekoliko dana dovode u opasnost i majku i dijete.

Sindrom dovodi do raspadanja crvenih krvnih zrnaca, onemogućava pravilno zgrušavanje krvi, a najčešće oštećuje jetru ili bubrege. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..