Obavijesti

News

Komentari 139

Očajna majka iz Varaždina: Moju kćer zlostavljaju u školi

Očajna majka iz Varaždina: Moju kćer  zlostavljaju u školi
1

Djevojčica iz II. osnovne škole u Varaždinu već godinama, tvrdi njezina majka, trpi nasilje i zlostavljanje dvojice vršnjaka iz razreda. Nedavno je napisala oproštajno pismo...

VIDEO

Iako je 2. osnovna škola Varaždin prva hrvatska škola kojoj je UNICEF dodijelio plaketu „Stop nasilju među djecom“, jedna djevojčica iz 7. razreda već godinama, prema riječima njezine majke, trpi nasilje i zlostavljanje dvojice vršnjaka iz razreda upravo u toj školi.

- Moja kćerka je vrlo osjetljiva i hipersenzibilna i zbog zlostavljanja svaki dan kada dođe iz škole mi se žali i plače. Zlostavljaju je u razredu riječima, glupa si, smrdiš, ti ništa ne znaš. Smiju joj se za vrijeme tjelesnog odgoja, vrijeđaju je i pod školskim odmorima, na društvenim mrežama pa i za vrijeme dok odgovara za ocjenu. Vrijeđanja se događaju i dok je razrednica na nastavi. Sve je kulminiralo kada je nedavno napisala oproštajno pismo koje sam pronašla u košu istog dana, a u kojem je pisalo da će ona gorjeti u paklu i da će tada oni biti sretni. Tada se i sama ozlijedila skalpelom i odlučila sam s time izaći u javnost - kaže majka zlostavljane djevojčice, napominjući da je sve slučajeve zlostavljanja prijavljivala školi, ali problem se nastavljao.

Preko razrednice je htjela doći i u kontakt s roditeljima dvojice učenika koji zlostavljaju njezino dijete kako bi ih upozorila da sami utječu na svoje sinove da prestanu s takvim ponašanjem. No razrednica joj u tome nije udovoljila.

Škola ne riješava problem

Dodaje da je razrednica simpatična osoba, ali da nema snage to riješiti. Ravnatelju je pak, kaže, napisala puno e-mailova upozorivši ga na probleme svoje kćeri s dvojicom vršnjaka, no ni na jedan joj nije odgovorio.

Djevojčica nakon samoranjavanja skalpelom posjećuje školskog psihologa i pedagoga koji su joj preporučivali da vrijeđanje ignorira. Majka je planira odvesti i kod privatnog psihologa iako će ga morati platiti, kako bi što prije pomogla vlastitom djetetu, budući se preko zdravstvenog osiguranja takve terapije dugo čekaju. Nezadovoljna je rješavanjem tog problema u školi, jer unatoč stalnom njezinom reagiranju, ništa nije poduzeto.

Stanje se proteklih dana smirilo

Nije nam otkrila imena dvojice malih zlostavljača, no kaže da se radi o dječacima iz imućnih obitelji. Nakon što je sve izašlo u javnost, kaže da je već nekoliko dana mir u školi.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"