Obavijesti

News

Komentari 67

Očajna majka: On se oženio i ima djecu, ja više nemam nikog

Očajna majka: On se oženio i ima djecu, ja više nemam nikog
4

Tončija Stupičića terete da je Na putu između Gorice i Povljane umoran, nakon neprospavane noći, oko 2.30 sati sa 0,93 promila alkohola u krvi u blagom zavoju, vozeći brzinom od 106 km/h izletio s ceste

VIDEO

Majke tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) - u četvrtak su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije, u kojem je u travnju 2010. na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja, piše Zadarski.hr. 

F. Brala/Pixsell

- Bio je pijan i ubio ih je! Tražimo najstrožu kaznu! Gdje su naša djeca? Što se ovdje deset godina uopće dokazuje? Hoće li ih to vratiti? Nemamo više živaca. Umrijet ćemo i neće nam biti lakše! - rekle su u sudnici Andrijana Škoda, Barica Pogorilić i Leonora Orlić, uplakane majke troje Pažana koji su zbog težine ozljeda kobne večeri poginuli na licu mjesta dok je Stupičić prošao neozlijeđen zbog čega je pobjegao u policijskom automobilu i pokušao samoubojstvo. Majke su rekle kako od Stupičića neće tražiti materijalnu odštetu. Iako mu je prošle godine dosuđeno četiri i pol godine zatvora, viši je sud tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće. Andrijana Škoda je u nesreći izgubila kćer jedinicu.

Tonči Stupičić opet ide na sud: U smrt je odveo troje prijatelja
Tonči Stupičić opet ide na sud: U smrt je odveo troje prijatelja

- Moje kćeri više nema. Ja nemam više nikoga. On se oženio i ima djecu, a njegovi roditelji unuke, a što mi imamo. Gdje su naša djeca i obitelji koje smo mogli imati - zapitala se kroz suze. 

Stupičić je na sud došao u pratnji oca i sve je cijelo vrijeme slušao pognute glave. Nakon upita suca Ivana Markovića da se izjasni o krivnji rekao je jedva čujnim glasom kako mu je neizmjerno žao što se sve ovo dogodilo.

F. Brala/Pixsell

- Sve bih dao da sam umjesto njih to bio ja - rekao je, no kada mu je sudac rekao da se mora precizno izjasniti o krivnji dodao je da se ne osjeća krivim onako kako ga se optužuje.Tereti se za izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom, a dosad je utvrđeno da brzina kretanja nije bila uzrok već da se nesreća dogodila zbog njegovog umora i alkoholiziranosti. Zbog umora je bio u stanju kao da je popio 1.23 promila, a ne 0.93 koliko mu je izmjereno nakon nesreće. Na putu između Gorice i Povljane umoran, nakon neprospavane noći, oko 2.30 sati sa 0,93 promila alkohola u krvi u blagom zavoju, vozeći brzinom od 106 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničeno 90, izletio je s ceste i više puta se prevrnuo.

Nakon žalbe Stupičićeva odvjetnika Andreja Korljana Županijski sud u Zagrebu ukinuo je presudu zadarskog suda smatrajući da okolnosti vezane uz umor i količinu alkohola u krvi od 0,93 promila, koliko je kod Stupičića izmjereno, nisu do kraja razjašnjene u nalazu vještaka psihijatrijske struke, već se radilo o procjeni da je njegova vozačka sposobnost u vrijeme nesreće bila kao da je bio pod utjecajem od 1,23 promila alkohola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.