Obavijesti

News

Komentari 160

Očajna majka: Zar mi sin mora postati invalid da sruše školu

Očajna majka: Zar mi sin mora postati invalid da sruše školu
5

DOSTA IM JE : Roditelji žele novu školu za djecu iz Vidovca kraj Zagreba. Matej (7) u ponedjeljak je nagnječio slezenu pri padu niz izlizane stube

VIDEO

Bili smo četiri sata u bolnici na Rebru kako bi mojem sinu snimili zdjelicu i unutarnje organe. Nasreću, prošao je samo s nagnječenjem slezene, rekla je Daniela Križ (30).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Njen sin Matej (7), koji pohađa prvi razred područne škole Vidovec kraj Zagreba, u ponedjeljak je pao niz školske stepenice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stubište je, kao i cijela škola, staro više od 80 godina. Na stepenicama se traka koja služi protiv proklizavanja odavno izlizala, a rubovi su užasno oštri i opasni. Zar mi sin mora postati invalid da sagrade novu školu? Parketa više fali nego što ga ima. Djeca stalno padaju preko njih. Sanitarni čvor je u katastrofalnom stanju, dvoranu, naravno, nemaju, pa zimi igraju šah jer za drugo nemaju uvjete. U blagovaonici nemaju gdje sjesti, a do nje dolaze preko dasaka kroz improvizirani hodnik - očajna je Matejeva mama.

I svi ostali roditelji koje smo sreli pred školom istaknuli su da su nezadovoljni svime što je ona nabrojila. Daniela tvrdi kako im već godinama obećavaju da će sagraditi novu školu za djecu.

- Građevinsku dozvolu dobili smo prije dva dana. Radovi trebaju početi u lipnju. Srušit će ovu staru školu i sagraditi novi. Gradnja bi trebala trajati jednu školsku godinu, a do tada bi djeca trebala pohađati obližnju osnovnu školu - rekla je Gordana Horvat, ravnateljica škole.

Dodala je da joj je žao što se Matej ozlijedio. Horvat tvrdi da od početka svog mandata, koji traje dvije godine, radi na ishodovanju građevinske i ostalih dozvola. Početak radova na gradnji nove škole potvrdio je jučer i Krešimir Kompresak, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme.     

Prošle godine ploča je dva puta pala 

U školi su parketi truli, a pola ih nedostaje. Ploča je prošle godine dva puta pala sa zida, a učiteljica je svaki put izbjegla ozljedu. Ravnateljica tvrdi da gradnja nove škole počinje u lipnju, ali roditelji više ne vjeruju.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1