Obavijesti

News

Komentari 28

Očajni roditelji: Naš maleni Luka je živio tek 23 dana

Očajni roditelji: Naš maleni Luka je živio tek 23 dana
5

U ožujku 2009. Marina Milek je u bolnici Sestara milosrdnica rodila Luku, koji je mjesec dana kasnije umro. Za njegovu smrt optužuje liječnika koji ju je porodio

VIDEO

Danas sam mogla nunati svoju bebicu i pjevati joj pjesmice, a umjesto toga smišljam stihove za nadgrobni spomenik, rekla je Marina Milek (25) iz Zagreba. U ožujku je u bolnici Sestara milosrdnica rodila Luku, koji je mjesec dana kasnije umro. Za njegovu smrt optužuje liječnika koji ju je porodio. I ona i beba su tijekom trudnoće bili zdravi, no prenijela je trudnoću 11 dana.
- Tek nakon tri dana u bolnici sam dobila trudove, ali dijete nije izlazilo. Prošla je noć i jutro, a u podne su mi probušili vodenjak. Oko 16 sati uvidjeli su da beba gubi vitalne funkcije. Babica nije mogla pronaći otkucaje srca. Osoblje je u panici vikalo, trčalo, bacalo stvari - ispričala je Marina.
Porođaju je prisustvovao i tata Domagoj (30). Kaže kako je bio užasnut čuvši da babica viče: “Ljudi, nemojte da izgubimo dijete!”. Dodaje da je babica pozvala ginekologa, dr. Lj. J, i rekla mu da treba pripremiti operacijsku salu za carski rez.
- Liječnik joj je odbrusio: “U p... materinu, tko ste vi da ocjenjujete treba li napraviti carski” - kaže Domagoj i dodaje da je liječnik pogriješio jer je predugo odgađao carski rez.
- Želimo da mu se oduzme licencija. Moj ginekolog je pregledao nalaze i rekao da je očito carski rez trebalo napraviti već u 13 sati. I babicama je to bilo jasno. No doktor je inzistirao da rodim prirodnim putem. Tek u 21 sat je napravio carski - kazala je Marina. Luka je rođen bez znakova života, iako u otpusnom pismu stoji da se rodio živ. Nakon 20 minuta reanimacije su ga u komi prevezli na Rebro gdje je i umro.
- Živio je samo 23 dana. Rodio se plav i natečen. Na Rebru su rekli da mu je mozak potpuno uništen. Umro je 20. travnja. Baš smo išli prema bolnici da ga još jednom vidimo, a našli smo prazan inkubator - kaže Marina.
Ističe da su liječnici na Rebru dali sve od sebe da spase bebu. Mileki su od Ministarstva zdravstva tražili istragu. Ravnatelj bolnice Sestara milosrdnica Krešimir Rotim nije želio ništa komentirati. Rekao je da će izvješće u slučaju potrebe podnijeti Ministarstvu zdravstva i Hrvatskoj liječničkoj komori. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.