Obavijesti

News

Komentari 15

Očajni roditelji: 'Zašto ta liječnica još uvijek radi?'

Očajni roditelji: 'Zašto ta liječnica još uvijek radi?'
10

Pacijentica (41) je preminula zbog krvnog zastoja, edema mozga i pluća, a što posredno ukazuje na popuštanje srca, priopćili su iz osječke bolnice...

VIDEO

Ravnatelj osječke bolnice Željko Vranješ osnovao je komisiju za unutarnju kontrolu koja je provjerila sva postupanja liječnika u slučaju smrti 41-godišnje trudnice Dubravke Prijić-Kovačević (41) iz Belog Manastira koja je umrla u bolnici u noći sa utorka na srijedu. Utvrdili su da nije bilo stručne pogreške liječnika i osoblja.
- Pacijentica je preminula zbog općeg krvnog zastoja, edema mozga i pluća, a što posredno ukazuje na popuštanje srca kao na neposredan uzrok smrti - stoji u službenom priopćenju bolnice. Dubravku je suprug Milan Kovačević dovezao u bolnicu iza ponoći jer je počela krvariti i osjećati bolove u trbuhu. Bila je u devetom mjesecu trudnoće i trebala je roditi kroz koji dan. Nakon samo sat vremena provedenih u bolnici, Dubravka je umrla. Liječnici su je pokušali reanimirati, a nakon što nisu uspjeli, odlučili su spasiti dijete carskim rezom.
- U slučaju pacijentice Prijić smatramo da nikakvih liječničkih propusta nije bilo. Reanimacija je bila jako dobro organizirana - rekao je dr. Tonči Mišević, zamjenik ravnatelja bolnice.
Dubravkina obitelj je ogorčena.
- Bolnicu smatramo krivom za smrt jer ona je bila posve zdrava žena. I oni su nam to potvrdili, rekli da su joj srce i tlak bili dobri. Kako ne znaju od čega je umrla!? Sreća što su spasili dijete. Čekat ćemo rezultate obdukcije pa ćemo vidjeti hoćemo li ih tužiti - rekao je Dubravkim otac Ninko Prijić. Dubravku su u bolnicu primili liječnici Siniša Šijanović i Renata Bećarević, tim koji je već ranije optužen za smrt dvaju trudnica koje su također preminule u osječkoj bolnici. Radi se o Danijeli Štaba-Žulj koja je umrla 2007. godine nakon operacije mioma maternice, a koju je vodio dr. Šijanović, tadašnji šef ginekologije. Nakon operacije je smijenjen, obitelj je nagodbom dobila odštetu od 800 tisuća kuna, a protiv Šijanovića je krajem prošle godine podignuta i optužnica. Doktorica Bećarević, pak, osuđena je prije dva mjeseca na 11 mjeseci zatvora, uvjetno na 4 godine zbog smrti trudnice Aleksadre Dalmatin koja je također došla u bolnicu zbog krvarenja, a preminula je jer joj liječnici nisu napravili inducirani pobačaj. Presuda dr. Bećarević još je uvijek nepravomoćna pa ona još uvijek neometano radi na ginekologiji.  Novim slučajem smrti trudnice ostali su šokirani i roditelji pokojne Aleksandre Dalmatin koja je doktorici Bećarević umrla u ožujku 2004. godine.
- Rasplakali smo se kad smo čuli da je opet umrla trudnica, i to opet toj doktorici koja je proglašena krivom za smrt naše kćeri. Zašto ta žena još uvijek radi uopće!? Ponovo smo sve prošli kao i sa našom kćerkom. Ovoj je obitelj bar ostalo dijete. Da je bar nama tako. I nama su iz bolnice govorili da je sve urađeno bez propusta. Ali lagali su. Čekali smo suđenje dvije godine jer su htjeli to zataškati. Sada čekamo pravomoćnu presudu jer mi želimo da se toj doktorici oduzme licenca. Onda ćemo tužiti bolnicu za odštetu - kaže otac Dragan Živković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom