Obavijesti

News

Komentari 131

Očajni Slavonac: ‘Poplave su mi devet puta uništile farmu’

Očajni Slavonac: ‘Poplave su mi devet puta uništile farmu’
4

Iza njega i njegove obitelji još je jedna besana noć jer je rijeka Orljava, udaljena samo 50 metara od štale u kojoj se nalazi 40-ak krava, probila nasip i izlila se iz korita...

VIDEO

Poplava ni ove godine nije zaobišla selo Pavlovce kraj Požege. Najgora je situacija na farmi Josipa Pančića (35). Ovo mu je već deveta poplava u posljednje tri godine. 

Iza njega i njegove obitelji još je jedna besana noć jer je rijeka Orljava, udaljena samo 50 metara od štale u kojoj se nalazi 40-ak krava, probila nasip i izlila se iz korita. Voda je došla do dvorišta obiteljske kuće, a Josip je s obitelji usred noći evakuirao osam telića u šupu koju je sagradio nakon velikih poplava. Kako nam je rekao, prava je sreća da razina vode nije nastavila rasti jer bi tad, kao i 2014., poplavila štala, a kamo bi onda smjestio krave - ni sam ne zna.

Velike količine oborina koje posljednjih dana padaju u Slavoniji na više su mjesta uzrokovale velike probleme. 

Osim poljoprivrednih površina, poplavljene su obiteljske kuće, dvorišta, gospodarske zgrade, radni strojevi i prometnice.

Mještani Pavlovaca ističu da godinama upozoravaju Hrvatske vode na potrebu čišćenja i reguliranja korita, no bez uspjeha.

– Djelatnici Hrvatskih voda bili su kod mene i rekli da očekuju velike količine padalina. Sagradili su nasip s druge strane imanja, ali voda ga je ipak probila. Ne smijem se ni prisjetiti prošlih poplava koje su nam nanijele štetu od koje se nismo oporavili – kaže nam farmer Josip koji se uzgojem krava bavi 15 godina.

Osim Pavlovaca, poplave probleme čine i na čaglinskom području, gdje su cijelu noć dežurne službe imale posla s vodom koja je ušla u dvije obiteljske kuće u kojima žive umirovljenice.

– Djelatnici Komunalca nose im hranu i vodu. Imali smo problema u selu Paka i Zdravkovcu, gdje je voda ušla u dvorišta – potvrdio nam je načelnik Čaglina Dalibor Bardač.

Najgore je stanje na našičkom području u općini Đurđenovac gdje je voda u potpunosti potopila pojedine ulice, a promet automobilima je nemoguć. Kako su nam ispričali mještani, rijeka Bukvik se izlila iz korita. Voda je u četiri sata ujutro navrla u kuće i dvorišta te za manje od sat vremena izazvala kaos. Cijele noći pokušavali su se obraniti postavljanjem zečjih nasipa. Ističu kako ih nitko od nadležnih nije obišao i da su opet prepušteni sami sebi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina