Obavijesti

News

Komentari 5

Occupy Wall Street slavi prvu obljetnicu: Uhitili stotinjak ljudi

Occupy Wall Street slavi prvu obljetnicu: Uhitili stotinjak ljudi
20

Organizatori su obećali povratak na 1. godišnjicu 17. rujna koju su počeli obilježavati u subotu na Broadwayu. Policija je kod Wall Streeta uhitila 124 aktivista

VIDEO

Obilježava se prva godišnjica pokreta Occupy Wall Street u SAD-u. Prije godinu dana okupljeni su osam tjedana bili na Manhattanu gdje su prosvjedovali protiv bogatih i socijalno neosjetljivih.

Pokret je nakon toga izgubio veliku potporu, ali aktivisti su obećali povratak na obljetnicu 17. rujna, oko šest tjedana prije predsjedničkih izbora u Americi na kojima će se za mjesto u Bijeloj kući boriti Barack Obama i Mitt Romney. Obljetnicu su počeli obilježavati već u subotu kada je oko 250 prosvjednika marširalo Broadwayem. 

- Prva godišnjica prilika je da istaknemo našu zabrinutost, zabrinutost  99 posto ljudi, rekao je Chris James (26), jedan od organizatora. 

Prosvjed koji je počeo u parku Zuccotti u blizini Wall Streeta prošle godine iznjedrio je slične prosvjede u gradovima diljem svijeta na kojima su prosvjednici izražavali nezadovoljstvo zbog gospodarske krize i nezaposlenosti. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg u početku je bio tolerantan prema okupljenima, ali ubrzo je prosvjednike svladavala policija koja je redovito uhićivala desetke, pa čak i stotine ljudi, piše AFP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otada pokret nije uspio oživjeti kako su obećavali, ali organizatori tvrde da pokret raste iako možda ne zauzima mjesto u vijestima. 

Uhitili 124 aktivista, patrole pred bankama

Kako javlja Reuters, demonstracije su u New Yorku okupile oko 1.000 aktivista. Njujorška policija objavila je kao je u ponedjeljak uhitila 124 prosvjednika, a snage sigurnosti tijekom cijelog dana su patrolirale ispred glavnih banaka i zgrada vlade. Čuvali su i simbol Wall Streeta, brončanu skulpturu Razjarenog bika. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a