Obavijesti

News

Komentari 6

'Očekujem da Beru podržavaju barem koliko smo mi Zokija'

'Očekujem da Beru podržavaju barem koliko smo mi Zokija'
1

Očekuje od kolega da predsjednika SDP-a Davora Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko "smo mi neki" podržavali predsjednika Milanovića

VIDEO

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je u ponedjeljak da od kolega u stranci, pogotovo dužnosnika, očekuje da predsjednika SDP-a Davora Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko "smo mi neki" podržavali predsjednika Milanovića. 

Novnari su od Komadine, nakon redovne konferencije za novinare u županijskoj upravi, tražili da komentira odbijanje poslušnosti predsjedniku stranke u Klubu zastupnika SDP-a u vezi s kadrovima u saborskim odborima i zamjenika Zorana Milanovića u Saboru Alena Preleca.

Ne bih rekao da su odbili, nego da su pojedinci iskočili, rekao je Komadina i dodao: "Od kolega u stranci, pogotovo dužnosnika, očekujem da predsjednika Bernardića podržavaju barem osam godina, koliko smo mi neki podržavali predsjednika Milanovića.“

Na pitanje o sankcijama za one koji glasaju suprotno, kazao je da su sada važniji lokalni izbori, da odgovorni član SDP-a mora voditi računa o interesima stranke, a ne samo o osobnim pozicijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što se tiče pregovora s HNS-om o podršci Anki Mrak Taritaš za zagrebačku gradonačelnicu, Komadina je rekao  da će za njega biti prihvatljivo sve što odluči predsjednik stranke Davor Bernardić, jer je "on u naravi predsjednik" zagrebačke organizacije stranke, bez obzira što je prenio ovlasti. "Uspješni pregovori su oni u kojima su svi jednako nezadovoljni,“ rekao je.

Na upit o predstojećim lokalnim izborima u Primorsko-goranskoj županiji, Komadina je rekao da se kandidirao, da se okupila koalicija lijevog centra, jedna od rijetkih u Hrvatskoj te da osjeća povjerenje građana i na izbore ide s optimizmom.

Govoreći o kandidaturama u Vukovarsko – srijemskoj županiji, gdje bi, po pisanju medija, Tomislav Panenić mogao dobiti  SDP-ovu potporu kandidaturi za župana, Komadina je rekao da je riječ o odlukama koje će donijeti tamošnja županijska organizacija SDP-a. "U svakom slučaju bolje je da županijom upravlja Most umjesto HDZ-a, a najbolje da upravlja SDP,“ rekao je.

Novinari su Komadinu pitali i o slučaju u Kistanjama, gdje je predsjednik lokalnog SDP-a Slobodan Rončević istupio je iz stranke zajedno s dijelom članova, jer im je, navodno, vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije Franko Vidović zabranio izlazak na lokalne izbore radi dogovora SDP-a i SDSS-a. Komadina još nije čuo za taj slučaj, kazao je da je suradnja sa SDSS-om bila uvijek relativno korektna, da mu je žao da su kolege istupile te da uvijek treba razgovarati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a