Obavijesti

News

Komentari 65

'Očekujemo da se Agrokorovo vlasništvo u regiji respektira'

'Očekujemo da se Agrokorovo vlasništvo u regiji respektira'

Martina Dalić prošli tjedan razgovarala s veleposlanicima Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore o Zakonu o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, o njegovoj svrsi i ciljevima

VIDEO

Agrokorove kompanije u regiji posluju redovito, plaćaju svoje obveze, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače te hrvatsko Ministarstvo gospodarstva od susjednih zemalja očekuje da im se i dalje omogući normalno poslovanje te da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira, izjavila je u srijedu potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. 

"Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj. Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regiji plaćaju svoje obveze prema državama u kojima posluju, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje", kaže se u izjavi potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić koju je objavilo Ministarstvo.

Dalić ističe i kako je nedavno održana sjednica Nadzornog odbora društva Mercator u Sloveniji, koje je vlasnik Mercatora u Srbiji i Crnoj Gori, "nedvosmisleno potvrdila da između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelijevanje sredstava u Hrvatsku".

"Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta od susjednih zemalja očekuje da se vlasništvo svih Agrokorovih kompanija u regiji respektira, kao što ga je i Vlada Republike Hrvatske respektirala pri uvođenju izvanredne uprave u hrvatski dio koncerna Agrokor. Zaštita radnih mjesta i dobavljača kroz proces restrukturiranja, stabiliziranje poslovanja i postizanje dogovora o naplati vjerovnika su u fokusu izvanredne uprave uvedene u Agrokor u Hrvatskoj i Ministarstvo gospodarstva očekuje primjenu ovih principa dobrog gospodarenja na sva društva koncerna Agrokor", naglašava potpredsjednica Vlade Dalić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Ministarstva također ističu kako je Martina Dalić prošli tjedan razgovarala s veleposlanicima Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore o Zakonu o postupku izvanredne uprave u Agrokoru, o njegovoj svrsi, ciljevima i prvim učincima.

Ministarstvo će kao i do sada nastaviti raditi na stabilizaciji poslovanja Agrokora u okviru postupka izvanredne uprave u kojem će Agrokor biti sljedećih 12 do 15 mjeseci, a tijekom tog procesa spremni smo razgovarati sa svima koji žele raditi u istom smjeru, poručuju iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Inače, u Beogradu je danas održan sastanak ministara trgovine i gospodarstava zemalja regije - Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH, na kojem se analizira stanje nastalo krizom koncerna Agrokora i mjere kojima će zaštiti potrošače i radnike zaposlene u Agrokorovim podružnicama.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić na početku je sastanka poručio kako Srbija neće dopustiti odljev novca na štetu domaćih poduzeća. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag