Obavijesti

News

Komentari 6

Očekuju se obilne kiše, negdje i snijeg: Sunce tek u jednoj regiji

Očekuju se obilne kiše, negdje i snijeg: Sunce tek u jednoj regiji
6

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo oblačno - mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, a i puhat će tijekom dana umjereno, jako i na mahove olujno jugo

VIDEO

Iako smo još jučer mogli uživati u toplijem danu i uhvatiti koju zraku sunca, danas će to biti drugačije. Oblačno i povremeno kišovito, predviđa Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Najviše kiše očekuje se na Jadranu, poglavito sjevernom, a u kopnenim predjelima će je biti manje. Na istoku je moguće da ni ne padne. Uz oborine, ponovno će zapuhati jako i olujno jugo. 

Jutarnja temperatura na kopnu će iznositi od -2 do 3, a duž Jadrana većinom između 8 i 13 stupnjeva.

Orkansko jugo uz kišu opustošilo je ulice Zadra

Poslijepodne će i u središnjoj Hrvatskoj većinom biti oblačno. Tek mjestimice moguće je malo kiše, a prema gorju i susnježice. Puhat će sjeveroistočnjak uz koji će u zapadnim predjelima ipak biti hladnije nego jučer. Temperatura će se kretati od četiri do osam stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji danas će biti sunčano, dijelom vedro, a kiša će vjerojatno izostati ili će je biti rijetko i malo. Pojačat će jugoistočnjak pa će biti vjetrovito, ali i manje hladno nego na zapadu. Temperatura će iznositi od 8 do 11 stupnjeva.

Što se oborina tiče, najviše će biti kiše i to na sjevernom Jadranu i u Istri gdje će biti obilnija, dok je u višim predjelima Gorskog kotara moguć novi snijeg. Temperatura će se u Gorskom kotaru kretati oko jedan ili dva stupnja, u Lici do sedam ili osam, dok se na moru očekuje oko 12 uz obalu i gotovo 16 na otocima.

Pula: Pljusak otežao vožnju gradskim prometnicama

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo oblačno - mjestimice će biti kiše ili pljuskova praćenih grmljavinom, a i puhat će tijekom dana umjereno, jako i na mahove olujno jugo. Temperatura će biti uglavnom između 12 i 16 stupnjeva.

Izdan alarm zbog jakog juga, i dalje ni traga Ininoj platformi
Izdan alarm zbog  jakog juga, i dalje ni traga Ininoj platformi

U kopnenim će krajevima i u ostatku tjedna biti većinom oblačno. Kiše će mjestimice biti u srijedu, rjeđe u četvrtak. Pritom će u gorju biti još susnježice ili malo snijega. Puhat će slab do umjeren istočni, sjeveroistočni i sjeverni vjetar, a temperatura će biti nešto niža.

Snaga vjetra i valova na moru kod Ražnja

Na Jadranu će se u narednim danima zadržati promjenjivo, umjereno i pretežno oblačno vrijeme koje će povremeno pratiti kiša ili pljuskovi, izraženiji ponajprije u srijedu. Puhat će jako i u početku olujno jugo, a krajem srijede na sjevernom dijelu okrenut će na buru. Od četvrtka će biti mirnije: vjetar će oslabjeti, a temperatura će biti ili slična ili malo niža nego početkom tjedna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca