Obavijesti

News

Komentari 257

Ocijenili smo rad Vlade: Brod im je pred nasukavanjem, a čak je pet ministara dobilo - jedinicu

Ocijenili smo rad Vlade: Brod im je pred nasukavanjem, a čak je pet ministara dobilo - jedinicu

Priča o Vladi RH može zvučati kao bajka – doduše, samo u naslovu - Plenki i 16 patuljaka. Da, on tu ispada kao div, ali nije on toliko veliki koliko su oni njegovi ministri prosječni

VIDEO

Za razliku od prošlog kabineta, koji je bio nakrcan ljudima koji nikako nisu mogli objasniti podrijetlo kuća, prometala, ušteđevina – ovaj je sastavljen od (zasad) neproblematičnih, ali koje je moguće opisati riječju “činovnici“. U sređenoj zemlji, jake ekonomije, neovisnog sudstva i snažnih kritičkih medija, to ne bi bilo loše.

POGLEDAJTE VIDEO: Pet ministara dobilo jedinicu

Pokretanje videa...

Ministri 01:22

 

No Hrvatska vapi za promjenama, a za njih treba vizija, volja, snaga i odlučnost, pa trebamo premijera i ministre koji su više od činovnika. Toga nema.

Najbolji ministar, Zdravko Marić, izvrsno hendla svoj resor, izložen je maksimalnim naprezanjima, ali za nešto više trebala bi politička volja jača od ministarske. Po onome što rade dojam je da premijer Andrej Plenković ne želi velike reforme. Ivan Malenica provodi najpopularniju hrvatsku reformu lokalne samouprave, ali kozmetičku. Majka svih reformi, koja bi zahvatila same korijene sustava u kojemu (u županijama, općinama, gradovima) cvate uhljebništvo, nije na vidiku.

'Vlada obmanjuje javnost, premijer Plenković nije poslao dopis predsjedniku Milanoviću'
'Vlada obmanjuje javnost, premijer Plenković nije poslao dopis predsjedniku Milanoviću'

Privatizacija nestrateške imovine također: ta je imovina izvor političke moći pa je ministar Darko Horvat ne dira. Obranu je preuzeo posve nepoznati Mario Banožić, što znači da ju je mogla preuzeti i Nina Obuljen Koržinek ili Josip Aladrović.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević odradio je zadatke s mrtvima, a što je sa živima? Dok god Srbi u nekim selima nemaju struje, što je minimum, ne može dobiti visoku ocjenu. Tomo Medved djeluje kao vatrogasac na dežurstvu i čini se da mu je glavni zadatak da se protiv premijera ne zapali novi plamen, ne pokrene novi šator.

Tomislav Ćorić u najvećoj gospodarskoj krizi gotovo je neprimjeran, ali se za njega čuje zbog afera u sektoru energetike. Vili Beroš od pop ikone postao je najnapadaniji ministar – u zadnje vrijeme spominje i riječ „ostavka“, što je još u ožujku bilo nezamislivo, a više o mjerama za očuvanje radnih mjesta brine Josip Aladrović.

Radovan Fuchs muči se s koronom u obrazovnom sustavu, Grlić Radman slavan je po verbalnim gafovima.

Andrej Plenković kao dirigent trebao bi svom orkestru nametati ritam i intonaciju, a nastavi li ovim tempom nikada nećemo doći na velike pozornice. Plenki i 16 patuljaka? Da, on tu ispada kao div, ali nije on toliko veliki koliko su oni njegovi ministri prosječni.

Bulj: Ćorić je ministar ugroze, Ćorić iskreno: Znate da ja nisam doista stručnjak za okoliš
Bulj: Ćorić je ministar ugroze, Ćorić iskreno: Znate da ja nisam doista stručnjak za okoliš

Beroš se pogubio, Ćorića prate afere, Banožić se sakrio, a i ostali su blijedi 

Zdravko Marić: +3 

Karlovac: Izjave za medije nakon sjednice Vlade

FINANCIJE Unatoč padu prihoda i rastu potrošnje, nije odustao od smanjivanja poreza na dohodak i dobit, pa će od siječnja radnicima i poduzetnicima ostati malo više u džepu. Proračun odražava probleme za koje su odgovorni kolege u Vladi, od dugova u zdravstvu do povlaštenh mirovina.

Darko Horvat: 2

GRADITELJSTVO Stvorene su pretpostavke da se krene s obnovom Zagreba i okolice nakon potresa. Stvari se miču s mrtve točke, a organizirana obnova trebala bi početi na proljeće. I dalje nema jasnog plana što će učiniti s neiskorištenom državnom imovinom.

Vili Beroš: 1

U Hrvatskoj samo jedan novi slučaj zaraze

ZDRAVSTVO Sustav mu je, upozoravaju liječnici, pred slomom, a bilježimo rekordne brojke novozaraženih i sve više onih koji trebaju respirator. Ministar ne vidi kolaps koji mu se valja pred očima, ali spreman je, dođe li do toga, dati ostavku. To nije utjeha niti će spasiti pacijente koji trebaju pomoć

Radovan Fuchs: 3

ZNANOST I OBRAZOVANJE Čvrsto brani sustav od zahtjeva za uvođenjem potpune online nastave. To dobro argumentira, iako je u školama sve više zaraženih učenika i zaposlenika. I dalje u sustavu uspješno provodi politiku “ne talasaj”, u čemu mu nedvojbeno pomaže i korona kriza.

Josip Aladrović: -3

Zagreb: Potpisan ugovor za unaprjeđenje sustava evidencije i upravljanja državne imovine

RAD I SOCIJALA  Dobro je pogodio novi set mjera za poduzetnike, samo što bi se time trebao više baviti njegov kolega Ćorić. Nije se maknuo s mrtve točke u pregovorima sa sindikatima o povišicama, novom Zakonu o radu...

Ivan Malenica: 1

Potpisan Sporazum o izgradnji višestambene zgrade u Drnišu

PRAVOSUĐE I UPRAVA: Nakon isteka moratorija na ovrhe u prvom valu blokirano je 250.000 ljudi. Izmijenjeni Ovršni zakon treba stći do kraja godine. Prekasno za njih. Ide se u izmjene lokalne uprave - kozmetičke.

Nataša Tramišak: -2

RAZVOJ I FONDOVI Ne želi otkriti tko su domaći stručnjaci koji su bili angažirani na izradi Nacionalne razvojne strategije, a dokument umjesto strateškog planiranja i vizije nudi klasičnu listu želja.

Mario Banožić: 1

Zagreb: Održana sjednica Kluba zastupnika HDZ-a

OBRANA Govorio je da su resursi tu da se koriste za Milanovićeve letove, pa shvatio da to nije racionalno. Izblamirao se protokolom za blagdan Svih svetih, a potom se i neuspješno pokušao izvući zašto se zaobišlo predsjednika RH.

Tomislav Ćorić: 1 

GOSPODARSTVO U najvećoj krizi gospodarstva od rata, ministra se skoro uopće ne čuje i ne vidi. A zbog afera u sektoru energetike, od Janafa do vjetroelektrana, prema zadnjoj anketi, građani o njemu misle negativno.

Marija Vučković: 2

POLJOPRIVREDA Ministrica je kao i svi drugi u kabinetu Andreja Plenkovića – simpatična, ali lišena prepoznatljivog političkog profila. Činovnica je u činovničkoj vladi, koja vozi po zacrtanim kolosijecima. Njezin resor je kao oranica, vraćat će onoliko koliko se truda uloži.

Nina Obuljen Koržinek: 2

Andrej Plenković sudjelovao u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a

KULTURA I MEDIJI  Konačno je najavila novi Zakon o elektroničkim medijima, no ono što iz njega proizlazi jest ugrožavanje slobode i neovisnosti medija. Brojne primjedbe i prijedloge, koji su bili od krucijalne važnosti za medijske izdavače, nije prihvatila.

Gordan Grlić Radman: 2

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

VANJSKI POSLOVI Otišao je u Srbiju i susreo se s A. Vučićem te otvorio pitanja nestalih u Domovinskom ratu i položaja Hrvata u Srbiji. Da nije bilo primopredaje rodne kuće bana Josipa Jelačića hrvatskoj zajednici, tko zna kad bi to došlo na red.

Oleg Butković: 1

Zagreb: U Westinu održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

PROMET I INFRASTRUKTURA Probleme s kojima se suočavaju cestovni prijevoznici u korona krizi ministar ne rješava. Oni su prošli mjesec opet prosvjedovali i zvali na sastanak. Ministar ih je primio, ali nije se razgovaralo o aktualnim problemima nego o pripremama zimske službe

Tomo Medved: 2

Knin: Misa za Domovinu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta

BRANITELJI Igra svoju ulogu točno kako je premijer zamislio. On je Plenkovićev branitelj od nezadovoljnih branitelja, šatora, Domovinskog pokreta, Mosta i drugih desnih opcija. Više nije piroman, sad je vatrogasac.

Davor Božinović: 2

Zagreb: U Hrvatskoj 52 nova slučaja zaraze koronavirusom od čega su dva liječnika

MUP Mladi terorist na Markov trg ušetao je neprimijećen, pucao na policajce i nakon napada na središte vlasti odmaglio bez problema. Ostao na funkciji jer treba premijeru. Zbog rada u Stožeru ima prolazak.

Nikolina Brnjac: 2

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu prvog radnog dana nove Vlade RH

TURIZAM I SPORT Ministrice u javnom prostoru gotovo da i nema. Ono što je i radila nije dolazilo do izražaja. Ocjena nije nedovoljan samo jer je i morala biti doma zbog korone.

Boris Milošević: 2

Zagreb: Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak o parlamentarnim izborima

POTPREDSJEDNIK Nakon komemoracija predvidivo se zagubio. Odradio je na manjinskoj sceni sličnu ulogu kao Medved na braniteljskoj. Više je “deklaracija” nego operativac. Dok ima Srba bez struje, ne može dobiti bolju ocjenu.

Andrej Plenković: 2

Zagreb: Zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

PREMIJER Mjesec mu je obilježen verbalnim sukobom s Milanovićem. Važno mu je bilo pokazati se kao fajter. Dobro je što napokon znamo: neće biti lockdowna i policijskog sata. Barem da svi znaju što očekivati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa