Obavijesti

News

Komentari 79

Očitovanje KBC Rijeka o slučaju trudnice iz Ičića: 'Interna tijela nisu uočila propust ginekologa'

Očitovanje KBC Rijeka o slučaju trudnice iz Ičića: 'Interna tijela  nisu uočila propust ginekologa'

Nakon što je u javnost dospjela skandalozna priča iz riječkog KBC-a o trudnici Zorici Zrile koja tvrdi da su joj liječnici savjetovali da ode u Sloveniju pobaciti, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu...

VIDEO

Povodom slučaja pacijentice koja nije mogla u Rijeci obaviti zahvat prekida trudnoće nakon 23. tjedna, o čemu je govorila za Novu TV, a što su prenijeli brojni mediji, ravnateljstvo KBC Rijeka pokrenulo je propisane postupke za utvrđivanje eventualnih nepravilnosti u liječenju pacijentice, a nakon emisije je u KBC Rijeka upućena i inspekcija Ministarstva zdravstva.

- Interna tijela KBC Rijeka za sada nisu uočila propust od strane liječnika Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka, ali su zbog medicinsko-pravne kompleksnosti odgodila konačna očitovanja do okončanja neovisne ekspertize vanjskog inspekcijskog nadzora koji vodi Ministarstvo zdravstva - izvijestio je Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka te dodao: - Kako su se u nekim medijima pojavile interpretacije priloga Nove TV prije nego je emitiran želimo napomenuti i da je doc. dr. sc. Marko Klarić, v.d. predstojnika Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Rijeka u razgovoru s novinarom Nove TV izjavio kako "čekamo definitivno mišljenje o slučaju koje će dati Ministarstvo zdravstva".

- Molimo da se s obzirom na osjetljivost teme ovaj dio izjave korektno prenese, jer smo i ranije komunicirali da smo konačno očitovanje odgodili do okončanja postupka koji vodi Ministarstvo zdravstva - istakao je Ružić.

Zorica: "Znali su da bebi nema spasa, nisu mi pomogli. Rekli su da to 'riješimo' za 5000 eura"
Zorica: "Znali su da bebi nema spasa, nisu mi pomogli. Rekli su da to 'riješimo' za 5000 eura"

Podsjetimo, nakon što je u javnost dospjela skandalozna priča iz riječkog KBC-a, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je istragu. Naime, doktori su Zorici Zrile u šestom mjesecu trudnoće, rekli da njena beba neće preživjeti zbog teške malformacije glave, a nakon toga su ju poslali kući da čekaju termin pobačaja ili da pobačaj u 22. tjednu trudnoće obavi u Sloveniji za 5 tisuća eura, jer navodno, u Hrvatskoj to nije legalno. Što nije istina jer se isti postupak može obaviti u Hrvatskoj. Nakon što je cijeli slučaj dospio u javnost, ministar Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva utvrditi što se dolje dešavalo.

- Zakon i stručno postupanje je jasno, mogućnost takvog zahvata u RH postoji i to je učinjeno, ali mi nije jasno zašto je došlo do ovakvog događaja, istražit ćemo - rekao je ministar Beroš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a