Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

Od danas na snazi: Kod vozača ZET-a samo karta od 15 kuna!

Kod vozača tramvaja i autobusa može se kupiti isključivo karta od 15 kuna, dok će se sve ostale (od 4, 7 i 10 kuna) prodavati na uobičajenim prodajnim mjestima na više od 300 lokacija u Zagrebu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
52 komentara

ZET od 1. srpnja uvodi niz noviteta. Uz popularnu kartu od četiri kune, uvodi se i ona za sedam kuna koja će trajati sat vremena, dok i dalje postoji ona za 10 kuna. Također,  uvodi se karta od 15 kuna.  Novost je ta da će se kod vozača tramvaja i autobusa moći kupiti isključivo karta od 15 kuna, dok će se sve ostale prodavati na uobičajenim prodajnim mjestima na više od 300 lokacija u Zagrebu.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim u papirnatom obliku, karta od 7 kuna bit će dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.  Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. 

- Napominjemo kako će  prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna - navode u ZET-u.

UDAR NA DŽEP U ZET-ovim vozilima karte od nedjelje skuplje čak 275 posto!
 
Činjenicu da će se kod vozača moći kupiti isključivo karta od 15 kuna, u ZET-u objašnjavaju činjenicom da je u proteklom razdoblju porasla prodaja karata u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao.

- Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone - navode u ZET-u.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Također, treba reći kako je od 1. srpnja poskupjela i karta za uspinjaču. Umjesto dosadašnje 4 kune, ona sada iznosi 5 kuna. Istovremeno, hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna. 

U ZET-u napominju kako će uskoro će zaživjeti i odgovarajuća mobilna aplikacija za plaćanje prijavoznih usluga ZET-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message