Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
267 komentara

Od lovaca traži novac jer su srne pojele salatu na posjedu

Lovci iz Zlatar Bistrice kažu da nisu odgovorni za štetu jer su srne vlasništvo države. Mi ne možemo Marijanu Pavliši isplatiti novac za štetu, kažu lovci

Željko Hladika/24sata
Foto: Željko Hladika/24sata
267 komentara

Mogao je postaviti ogradu i strašila koja bi otjerala divljač. Mi lovci ne možemo stražariti i tjerati srne s posjeda, a niti Marijanu Pavliši isplatiti novac za počinjenu štetu, tvrdi Berislav Levar, predsjednik Lovačkog društva Šljuka.

Levar je Marijanu Pavliši (55) iz Veleškovca kod Zlatar Bistrice 17. prosinca dao i litru Repelenta, kemijskog sredstva koje odbija srne, te da je on to trebao postaviti.

- Došao sam na njivu i vidio tragove srna koje su mi počele brstiti salatu. Nazvao sam veterinara Levara, koji je ujedno i predsjednik LD-a Šljuka, a on mi je rekao da ne brinem jer ima kemijsko sredstvo koje će otjerati divljač pa će mi ga donijeti. No nije ga donio, a po noći su mi srne pojele 400 glavica salate - kazao nam je Marijan koji se godinama bavi uzgojem povrća, u čemu mu pomažu sinovi Tomislav (24) i Nikola (36). Dodaje da je ponovno zvao Levara no ovaj je rekao da ima drugog posla. Nakon što je ostao bez salate, pozvao je policiju koja je napravila zapisnik.

- Od Lovačkog društva tražim naknadu štete ili ću ih tužiti - rekao je ogorčeni Marijan.  Kaže da su srne pojele salatu jer su lovci postavili hranilicu za divljač 50 metara od zadnje kuće u selu, a blizu hranilice je i njegova njiva.

- Tom hranilicom su namamili divljač nama na njive i zbog toga ispaštamo - zaključuje Marijan. Levar kaže da su srne u vlasništvu države, a ne lovačkog društva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message