News

Komentari 62

Od Milanovića ne očekuju puno, ali je za građane najpopularniji

Od Milanovića ne očekuju puno, ali je za građane najpopularniji

Milanović je najpopularniji, ali i političar od kojeg građani na početku mandata nemaju velika očekivanja. Naime, za sada njih 51 posto misli pozitivno

Zoran Milanović izabrani je predsjednik, a na početku 2020. zauzeo je i mjesto najpopularnijeg političara. O njemu pozitivan dojam ima 51 posto ispitanika, a negativan 41 posto.

Milanović je naravno neprikosnoveni lider ljevice, a pozitivnim ga smatra 87 posto SDP-ovih birača, ali i 27 posto birača HDZ-a.

Milanovićev početak s "niskim" očekivanjima 

Milanović je najpopularniji, ali i političar od kojeg građani na početku mandata nemaju velika očekivanja. Naime, za sada njih 51 posto misli pozitivno. Zanimljivo, prije 5 godina i pobjede sličan rejting kod birača imala je i Kolinda Grabar-Kitarović o kojoj je te 2015. pozitivan dojam imalo 52 posto ispitanika.

Ali je zato 2010., kada je pobijedio, Ivo Josipović imao potporu od 72 posto.

Ostali političari "popravili" osobni rejting 

Milanović je vidimo najpopularniji, a Kolinda Grabar- Kitarović funkciju napušta s potporom od 45 posto građana, ali 48 posto onih koji o njoj imaju negativno mišljenje.

Andrej Plenković popravio je osobni rejting i sada o njemu pozitivan dojam ima 41 posto ispitanika, a negativan njih 52 posto.

Osobni rejting bolji je i Boži Petrovu o kojem 39 posto građana misli pozitivno, a njih 46 posto negativno.

Davor Bernardić popularniji je početkom 2020., ali daleko od Zorana Milanovića. O njemu pozitivan dojam ima 33 posto, a negativan njih 52 posto.

Milan Badić pak gubi potporu i sada o njemu pozitivan dojam ima 24 posto građana, a negativan 69 posto.

Zemlji se vratio optimizam, ali i potpora Vladi 

2020. godina donosi oporavak optimizma i sada 28 posto građana misli da zemlja ide u dobrom smjeru, što je jedan od najboljih rezultata posljednjih godina. Ali i dalje 63 posto građana misli da idemo u lošem smjeru.

Vladine politike isto tako sada podupire 31 posto građana, što je jedan od boljih rezultata posljednjih godina, ali i dalje 60 posto građana ne podupire poteze Banskih dvora.

Napomena 

Istraživanje je provela agencija ISPOS u sklopu redovitog CROBAROMETRA na 985 građana

Najčitaniji članci