Obavijesti

News

Komentari 10

'Od osnutka Fonda se ne radi po zakonima, svi su sve znali'

'Od osnutka Fonda se ne radi po zakonima, svi su sve znali'
1

Kotarac je istaknuo da se u poslovanju Fonda novac nije plasirao namjenski i da je resor zaštite okoliša najgori po povlačenju EU sredstava što nije nešto za hvaliti se

VIDEO

Mislav Kotarac, predsjednik Radničkog vijeća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mislav Kotarac snimio je prijetnje direktora Fonda Dubravka Ponoša koje su uključivale i prijetnje da će mu "odšarafiti glavu". 

- Nisam očekivao, samo sam doživio još jedan šok i stres. Čudi me s obzirom da su postupci koji su tajni u tijeku, čudi me kako je to došlo do čovjeka protiv kojeg su usmjerene neke od prijava - rekao je Kotarac u emisiji Newsroom televizije N1. 

Na pitanje zašto je Ponoš nasrnuo na njega, Kotarac kaže: 

- Ja sam kao savjestan građanin i predsjednik Radničkog vijeća ukazivao na nepravilnosti i nelogičnosti u njegovim potezima, u punih godinu dana niti jednom, unatoč bezbroj poziva nije našao shodnim da se upozna s nama iz Radničkog vijeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada ukazujete na nepravilnosti, a vidite da se stvari nikako ili sporo odvijaju, a oni za koje su sumnja da su izvršitelji nepravilnosti napreduju u sustavu, koji su doveli do minusa u Fondu da i dalje raspolažu s novcima, sve se to odražava na položaj radnika. Laž je da sam inicirao sastanak, samo sam napisao izvješće o aktivnostima Radničkog vijeća i svim dokazima iz čega se moglo vidjeti što radi Radničko vijeće za radnike - rekao je. 

'Prijetio mi je smrću, imao sam napad panike' 

Odbacio je tvrdnje direktora Fonda da je tražio povlastice i da ga je ucjenjivao. 

- On je mene pozvao na sastanak i išli smo stavku po stavku izvješća Radničkog vijeća i prijetio mi je - rekao je Kotarac i dodao da je otišao na bolovanje kada mu je prijetio smrću te da je kod doktorice dobio injekciju Normabela jer je imao napadaj panike. 

- Nakon sastanka sam obavijestio članove Radničkog vijeća što se dogodilo, nažalost nisam dobio odgovor od njih jer su u strahu, a kolegica mi je rekla da je pozvao na saslušanje članove Radničkog vijeća. Institucijama nadležnima za gonjenje sam ukazao na te činjenice i svi su upoznati s time - rekao je i dodao da ga je iznenadila izjava ministra Tomislava Ćorića u kojoj traži Ponoševu ostavku. 

- Članovi Upravnog odbora Fonda većinom su iz kabineta ministra i državni tajnici. Sve su znali iz prve ruke od kolovoza 2018. godine. Kada su se institucijama države predočili dokazi relevantni za postupanje onda izlazi ovo gdje se izvrću teze da mi njega ucjenjujemo - rekao je. 

Nastavio je o poslovanju Fonda da se novac nije plasirao namjenski i da je resor zaštite okoliša najgori po povlačenju EU sredstava što nije nešto za hvaliti se.

'HNS je sve znao' 

- Očekujem i dalje pritiske, ovo isto tretiram kao jedan oblik mobingiranja i kada tražite da vas se zaštiti od prijetnji smrću, ne znam, u strahu sam za slobodu i život - rekao je. 

Očekuje odgovor nadležnih kojima je pisao upozorenje pa smatra da je bilo vrijeme da se nešto počne poduzimati jer se stvari ne odvijaju sukladno pravilima i zakonima i to ne od jučer nego od osnutka.

 - I stvar se nastavlja na isti način i ništa se ne mijenja samo stradavaju oni koji upozoravaju na nepravilnosti.

Ako se svojim poštenim radom upetljate u neke partikularne interese, privatne interese koji imaju veliki interes u poslovanju Fonda kada je u pitanju energetika i gospodarenje otpadom onda postanete meta i nažalost događaju se ovakve stvari koje se ne bi trebale događati.

I HNS je vrlo dobro već odavno upoznat sa situacijom i ništa se ne mijenja, nego se promiče politika zapošljavanja na temelju znanja i obrazovanja kroz kurikularnu reformu, a gospodin Ponoš koji je njihov predstavnik je živi dokaz kako se stvari u praksi suprotno odvijaju - zaključio je Kotarac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.