Obavijesti

News

Komentari 0

Od pizze preko rižota i rakije pa sve do gledanja u zvijezde

Od pizze preko rižota i rakije pa sve do gledanja u zvijezde
5

Osim dobre hrane i zabave, Rijeka nudi i uređenu gradsku plaža, na kojoj je mnoštvo dječjih vodenih igara i zanimljivosti, a pored koje su i bazeni Kantrida

VIDEO

BOONKER

Talijanski restoran i pizzeria, s pristupačnim cijenama. Nedavno otvoren na mjestu nekadašnjeg njemačkog bunkera preuređenog u zanimljiv retro, vintage, industrijski stil smješten na samoj rivi grada. Gosti mogu uživati u raznim talijanskim specijalitetima, kanapeima i finger food-u serviranim na terasi tik do mora ili ispijajući koktele zavaljeni u velike tzv. "bean bag" sjedalice napravljene od velikih industrijskih vreća.

Riva 1, Rijeka

GVARDIJAN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U strogom centru Trsata, nasuprot crkve i autobusne stanice, smješten je popularni restoran talijanske i meksičke kuhinje. Osim sunčane terase na kojoj vas dočekuje veliki kućni papagaj, gosti se mogu družiti u simpatično uređenom interijeru ukrašenom mnogobrojnim antikvitetima, fotografijama i zanimljivostima vezanim za povijest Trsata, ujedno povod za zanimljiv razgovor uz dobru hranu i piće pristupačnih cijena.

Facebook

Frankopanski trg 9, Rijeka

NA SUŠAKU

Smješten u Radničkoj 21, blizu vatrogasne postaje definitivno spada u vrh riječke gastro ponude. Cijene su nešto skuplje no ponuda hrane je raznolika i uvijek ukusna i kvalitetna, nude se prije svega različita domaća jela i specijaliteti sa žara, te posebna dnevna ponude izvješena je na ulazu. Restoran je također poznat po vrhunskim kolačima spravljenim na dnevnoj bazi.

Radnička 21, Rijeka

PORTO GRILLO

Na samoj riječkoj rivi, osim raznovrsnih jela od pašte, rižota, ribe, nudi jedan od najboljih roštilja u gradu (leskovački roštilj). Kuhar Bojan Cvetković inače je peterostruki Gunnessov rekorder po spravljanju najveće pljeskavice na svijetu. Cijene su ekstra povoljne, sluša se živa muzika, tko je samo za desert može okusiti jedan od ukusnih domaćih kolača.

Riva 12a, Rijeka

KONOBA FIUME

Smještena je na riječkoj tržnici nadomak HNK Ivana pl. Zajca pored ribarnice, a uređena u primorskom stilu, dekorirana starim predmetima i ribarskim vršama. U ugodnoj, toploj i uvijek živoj atmosferi ovdje se svakodnevno može uživati u ribljim (uvijek svježa riba) i mesnim jelima, divljači, lešo janjetini kao i svakodnevnim marendama po povoljnim cijenama. Osim po potrebi i dogovoru, konoba inače radi od 6 - 18 sati. 

Vatroslava Lisinskog 12, Rijeka

KONOBA FERAL

Popularna konoba smještena na adresi Matije Gupca 5b u centru grada, nudi mnogobrojne delicije Primorja, Dalmacije i općenito Mediterana. Jela su bazirana na kvalitetnoj ponudi svježe ribe, školjaka i plodova mora. Svi sastojci su domaći i prirodno uzgojeni. 

Matije Gupca 5B, Rijeka

DNEVNI BORAVAK ILI "HOME AWAY FROM HOME" 

Simpatično je malo mjesto u Ciottinoj ulici u centru grada. U opuštenoj atmosferi s ugodnim "kućnim uređenjem" i policama prepunih knjiga (1200 naslova), cd-a (njih 2500) i vinil ploča, koje možete birati po želji, gosti se, ispijajući jednu od najboljih kava u gradu, osjećaju kao kod kuće. Također, česte su akustične svirke u živo.

Ciottina 12a, Rijeka

RAKHIA BAR

Smješten u Medulićevoj 5 iznad Koblerovom trga u samom srcu grada, odgovor je na urbani hedonizam. U malom baru osebujnom svojim jednostavnim izgledom, koji spaja moderno i tradicionalno, mogu se naći nebrojene vrste rakija, koje se ispijaju iz epruveta, shootera ili tradicionalnih staklenih čašica. Ugodan ambijent upotpunjuje i posebna glazba uređena putem modernog sustava Partynet - internet radija s mogućnošću odabira između čak 24 glazbena žanra, od kojih gosti mogu birati glazbu po želji.

Facebook

Andrije Medulića 5, Rijeka

VINTAGE BAR

Na Trsatskoj gradini - mjesto je gdje se uz bogat asortiman raznovrsnih koktela, uvoznih i domaćih vina, rumova, viskija, votki, piva i bezalkoholnih napitaka može uživati u predivnom pogledu koji oduzima dah i prostire se na cijeli grad. Često tamo sviraju i mnogobrojni bendovi te poznati vrhunski glazbenici. Također, česte su razne predstave, performansi, modne revije, izložbe i gastro događanja. Uz posjetu obližnjoj crkvi Gospe Trsatske, Trsatska Gradina je obavezno, nezaobilazno mjesto daleke povijesti, koju treba vidjeti svaki posjetitelj.

Trsat, Rijeka

PLANETARIJ

Srce Astronomskog centra Rijeka, kojeg čine zvjezdarnica, niz dvorana i pratećih sadržaja, jest digitalni planetarij. Kako bi opisali što je to planetarij, usporedit ćemo ga sa zvjezdarnicom – dok se u zvjezdarnici, putem teleskopa, može promatrati stvarna slika Svemira, u planetariju se putem digitalne tehnologije prikazuje simulirana slika Svemira.

Svetog Križa, Rijeka

KUPALIŠTE KANTRIDA

Lijepa, uređena gradska plaža, koja nudi mnoštvo dječjih vodenih igara i zanimljivosti, a pored koje se nalaze i bazeni Kantrida kao i plaža za pse.

Nel Pavletić/PIXSELL

Kantrida, Rijeka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić