Obavijesti

News

Komentari 0

Od početka lipnja preko 532 tisuće turista i 2,6 mil. noćenja

Od početka lipnja preko 532 tisuće turista i 2,6 mil. noćenja
1

Ocjenu da Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU i na Mediteranu potkrepljuju i podacima da je trenutno samo 18 zaraženih na bolničkom liječenju, a ukupno je 136 aktivnih slučajeva

VIDEO

Hrvatsku je od početka lipnja posjetilo više od 532 tisuće turista, koji su ostvarili više od 2,6 milijuna noćenja, a trenutno je otvoreno 600 hotela i 325 kampova, podaci su Hrvatske udruge turizma (HUT) iz u srijedu objavljenog newslettera "Croatia Turism & Travel weekly". 

- Hrvatska je zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji i dalje percipirana kao najsigurnija zemlja za ljetovanje na Mediteranu. Broj stranih gostiju raste svakog tjedna, a Hrvatska je potvrdila status jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija ovog ljeta - od početka lipnja Hrvatsku je posjetilo više od 532 tisuće turista, koji su ostvarili više od 2,6 milijuna noćenja, a najviše inozemnih gostiju je iz Njemačke (23,5 posto), Slovenije (19,5 posto), Austrije (8,8 posto) i Češke (5,8 posto) - ističu iz HUT-a. 

Po podacima HUT-a, trenutno je u Hrvatskoj otvoreno 600 hotela i 325 kampova, a svakodnevno se otvaraju novi hoteli, kampovi, turistička naselja, noćni klubovi, zabavni parkovi i ostali turistički sadržaji. 

Migranti na granicama: 'Slike su zastrašujuće, EU ne reagira'
Migranti na granicama: 'Slike su zastrašujuće, EU ne reagira'

Ocjenu da Hrvatska i dalje ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU i na Mediteranu potkrepljuju i podacima da je trenutno samo 18 zaraženih na bolničkom liječenju, a ukupno je 136 aktivnih slučajeva. 

- Iako u Hrvatskoj ne postoje nikakva ograničenja (obvezno je nošenje maski u javnom prijevozu te su one preporučene u zatvorenim prostorima) standardi sigurnosti su visoki, a hrvatski epidemiolozi su napravili vrlo detaljne smjernice za sve tipove objekata i turističkih usluga koje su implementirane diljem zemlje - ističu iz udruge turizma.

Podsjećaju da je Hrvatska detaljno razradila smjernice u slučaju pojave zaraženih u turističkim destinacijama, koje predviđaju adekvatnu izolaciju i liječenje zaraženih, a sve destinacije imaju specijalizirane turističke ambulante koje su spremne brzo i sigurno djelovati u slučaju pojave zaraze. 

Političari su se vratili na teren klišeiziranog praznogovora, ali iluzija je da će sve ići  kao prije..
Političari su se vratili na teren klišeiziranog praznogovora, ali iluzija je da će sve ići  kao prije..

Iz HUT-a također ističu kako su u svim turističkim objektima postavljeni visoki standardi sigurnosti, kompanije se drže svih preporučenih smjernica za organizaciju rada objekata i svih turističkih sadržaja, a objekti i zaposlenici su opremljeni potrebnim zaštitnim i dezinfekcijskim sredstvima kako bi gosti bili sigurni na svom odmoru.  

Podsjećaju da Hrvatska ima otvorene granice za dolazak turista iz zemalja EU  i nitko tko ulazi u zemlju ne treba ići u samoizolaciju niti treba imati bilo kakav test na COVID-19. 

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u susjednim zemljama, Hrvatska je uvela poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije, koje će biti pri ulasku u Hrvatsku dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana. Obveza samoizolacije se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz te zemlje.

Iz HUT-a svima koji namjeravaju doći u Hrvatsku savjetuju da radi skraćenja procedure na graničnom prijelazu prethodno ispune najave na https://entercroatia.mup.hr/.

Korona stigla u samostan nakon posjeta časnih s Kosova: 'Svega smo se čuvale, ali nije pomoglo'
Korona stigla u samostan nakon posjeta časnih s Kosova: 'Svega smo se čuvale, ali nije pomoglo'

I vlasnicima ili korisnicima strane brodice ili jahte kod uplovljavanja u Hrvatsku također preporučuju da unaprijed dostave svoje podatke putem web stranice https://entercroatia.mup.hr/ (od podataka se treba unijeti predviđena ruta plovidbe/predviđena mjesta veza/sidrenja, broj mobitela i e-mail adresa).

Sve hrvatske marine su otvorene i nude punu uslugu, a charter flote spremno dočekuju turiste, ističu iz HUT-a, podsjećajući kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao konkretne preporuke za rad, odnosno boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima.

Podsjećaju i da je Europska komisija s ukidanjem ograničenja slobodnog kretanja i kontrole na unutarnjim granicama pokrenula i mrežnu platformu "Re-open EU" koja na jednom mjestu i u realnom vremenu nudi informacije važne za putovanja i planiranje odmora ove sezone. Zajednička EU platforma pokazala je kako je Hrvatska, zahvaljujući kvalitetnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti otvorila granice prema EU zemljama, napominju uz ostalo iz HUT-a u najnovijem newsletteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa