Obavijesti

News

Komentari 129

'Od početka smo spremni na udarce ako ih trebamo primiti'

'Od početka smo spremni na udarce ako ih trebamo primiti'
2

Morat ćemo malo povećati prihode, ali da ljudima ne zagorčamo život. S druge strane ćemo morati smanjiti rashode. To je realnost, poručio je premijer Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović prokomentirao je najnovije smanjenje rejtinga agencije Standard & Poor's

- Agencije se bave takvim poslovima, vidimo da skidaju rejtinge Amerikancima i Francuzima pa ga vraćaju. Ova Vlada donosi promjene. Otpori promjenama ne bih rekao da su žestoki ali su tu cijelo vrijeme. Želimo se mijenjati, želimo biti uspješni kao neke druge države kao Njemačka kao Austrija, ali istovremeno nismo spremni igrati po pravilima po kojima oni igraju - kazao je. 

O ZOR-u: Zašto bi nekoga ponizili i zavili u crno? 

Kada je u pitanju radno zakonodavstvo, Milanović je poručio: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi ne predlažemo konkretne izmjene Zakona o radu da bi nekoga ponizili i zavili u crno. Zašto bi to radili? Samo si otežavamo život. To treba Hrvatskoj. Moramo se mijenjati - rekao je. 

'Morat ćemo povećati prihode, ali da ljudima ne zagorčamo život'

Upitan hoće li imati potporu partnera za rebalans proračuna i potrebne mjere koje će biti nužno učiniti zbog ulaska u proceduru prekomjernog deficita, premijer je kazao: 

- Mi smo od početka spremi na udarce ako ih treba primiti. Prema tome to nije ništa simpatično. Mi ćemo morati prilagođavati proračun i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani. Morat ćemo malo povećati prihode, ali da ljudima ne zagorčamo život. To moramo napraviti i nadam se da se slažemo da to moramo napraviti, jer ne možemo živjeti na dug koji nismo u stanju vraćati. S druge strane ćemo morati smanjiti rashode. To je realnost i to očekujemo konkretno od HNS-a da nas gurne više nego što smo mi u SDP-u spremni ići u zajedničkom interesu. To nije kontest ljepote to moramo napraviti. To je trebalo napraviti ranije, ne mislim na našu Vladu, možda malo ranije. Živjelo se godinama na dug, obećali smo si stvari koje trenutno ne možemo - izjavio je Milanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!