Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
9 komentara

Nastava na daljinu na RTL 2 od ponedjeljka za srednjoškolce

Kako se dodaje, ta je preraspodjela sadržaja dogovorena kako bi se veći fokus stavio na maturante. Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu

Zagreb: Nastava preko virtualnih učionica na HRT 4
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
9 komentara

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om od ponedjeljka, 23. ožujka započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL2.

- Učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći će pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati - priopćeno je.

Kako se dodaje, ta je preraspodjela sadržaja dogovorena kako bi se veći fokus stavio na maturante. Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu.

Učenici viših razreda osnovne škole - od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je RTL-u što im se priključio u tom pionirskom pothvatu.

- Važno je da našim učenicima osiguramo što bolje uvjete za nastavu na daljinu te da se proces i život odvijaju što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji - istaknula je.

Pozvala je još jednom sve da prate rasporede kako ne bi došlo do nepotrebnog opterećenja sustava te poziva sve nastavnike da snimaju sadržaje i videopredavanja te ih šalju na kurikulum@mzo-hr.

- Zajedno smo u ovome i vjerujem da ćemo uspjeti - poručila je.

Za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju.

Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w , YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw  te televizijskim programima HRT3, SPTV te od ponedjeljka i RTL2.

Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message