Obavijesti

News

Od sjajne hrane do kupanja i sunčanja na adi, Vukovar ima sve za nezaboravno ljeto

Od sjajne hrane do kupanja i sunčanja na adi, Vukovar ima sve za nezaboravno ljeto
16

Vukovar nikad nije bio bliže sad kad se na putovanjima traži privatnost i sloboda. U paru, s dobrim društvom ili obitelji sjednete u automobil i za nekoliko ste sati u gradu na obalama Dunava i Vuke

Najbolje od Srijema i Slavonije, intiman butik smještaj u apartmanima, kućama za odmor i hotelima, odmor daleko od masovnosti i vreve, čudesna priroda i nezaboravan gurmanski doživljaj – ovoga ljeta svi putevi vode u Vukovar. Evo i zbog čega!

Oaza za #foodie

Predlažemo da gurmansku avanturu započnete u poznatom izletištu Gondola u Sotinu, od Vukovara udaljenom samo osam kilometara pa do njega možete i biciklom. U miru i ljepoti srijemske ravnice uživat ćete u tradicionalnim jelima, a preporučamo najfiniji čobanac, poznati mesni specijalitet iz kotlića i/ili ukusni šokački odrezak sa špeclima.

Izletište Gondola Izletište Gondola

Želite li kušati nezaboravni fiš ili perkelt od soma i hvaljenog šarana na rašljama, svratite u vukovarski restoran Mornar na obali Dunava poznat i po dobrom roštilju. Čisti hedonizam uz nezaboravan pogled na rijeku.

Restoran Mornar Šaran na rašljama

U Vukovaru se pije Vukovarsko

Nema trendseterice koja nema barem jedne Startasice i Borosane iz Vukovara, a niti pravog pivoljupca koji ne zna za Vukovarsko pivo. Poseban je gušt popiti ga u Vukovarsko pubu, gradskom in mjestu za sve one koji se osjećaju mladi i vole urbanu priču.

Vukovarsko pub

Urbani putnici uživat će u muralima, 3D anamorfnim slikana i grafitima po šetnicama, pročeljima i ulicama poznatih hrvatskih i svjetskih street art umjetnika. Vukovar je najljepša galerija na otvorenom u kojoj se isprepliću barokne fasade i atraktivna moderna umjetnost.

Street Art

Volite li plivanje, biciklizam, trčanje, pješačenje…

Ako ste ljetni tip samo pet minuta vožnje čamcem od središta grada dijeli vas od ade, najpopularnijeg vukovarskog kupališta. Uživat ćete u plivanju Dunavom i sunčanju na vrućem pijesku.

Vukovarska ada Vukovarska ada

Ako ste aktivan tip provozajte bicikl po živopisnim selima, vinogradima i šumama. Ako nemate vlastiti, u gradu se iznajmljuju sportski i brdski bicikli, ali i četverocikli za pravu obiteljsku pustolovinu. Želite li se vratiti u formu dobar početak je pješačenje u dubokoj hladovini Adice, stoljetne park šume na obali Vuke.

Park šuma Adica

Vukovarski muzeji za svaku preporuku

Prvi su proizveli pivo, prvi su pripitomili psa, prvi su uzgajali goveda, prvi su vozili kola na četiri kotača, prvi su zabilježili datum u povijesti čovječanstva… Moderan i interaktivan Muzej vučedolske kulture posvećen drevnim Vučedolcima koji su na ovom prostoru živjeli prije pet tisuća godina, obavezno posjetite.

Vukovarski muzeji pravo su otkriće i za one koji nisu muzejski tipovi. Dobijete li za kustosa mladog poznatog slikara Zorana Šimunovića obilazak Gradskog muzeja Vukovar u baroknom dvorcu Eltz, pamtit ćete dugo, Vukovarski nokturno emotivna je ruta koja objedinjuje sva memorijalna mjesta Domovinskog rata, a prošle godine otvoren je Franjevački muzej u obnovljenom samostanu iznad Dunava.

Dvorac Eltz

Za suvenir Vrhunsko vukovarsko

Tražite li savršen dar ili suvenir koji će vas podsjećati na nezaboravno putovanje u Vukovar prosurfajte web stranicom Vrhunsko vukovarsko. Ova zadruga okuplja 24 vukovarska proizvođača i obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Sjajna vina, poznati kulen, kobasice, slanine, čvarci, kozji i kravlji sirevi, medovi, džemovi…, ali i zlatovezi, torbe, suveniri…, sigurno ćete nešto odabrati. Kad sljedeći put posjetite Vukovar sve ćete ovo moći kupiti u dućanu Vrhunsko vukovarsko s vinskim podrumom i food&wine terasom, koji se uskoro otvara u baroknom središtu grada.

Vrhunsko vukovarsko: Medenjaci

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja
ZLATNO PODUNAVLJE

Provedite vikend u Slavoniji uz Adrenalinski park, vrhunska vina i smuđa s roštilja

Naše voditelje, Putoholičare Ivu i Branka, pratimo na proputovanju Hrvatskom u jednom od najljepših europskih parkova prirode, Kopačkom ritu, a otkrivaju nam i vrhunsku gastronomiju erdutskog i iločkoga kraja

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i  delicije od jegulja i žaba
PROMO

Villa Neretva zove na odmor iz snova uz vrhunski brudet i delicije od jegulja i žaba

Svim gostima hotela Restaurant Villa Neretva nudi se nezaboravno iskustvo – fotosafari kroz dolinu Neretve. Izlet kroz kanale rijeke Neretve prava je radost za oči i dušu. U ponudi je i berba mandarina...
Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju
UPOZNAJTE VUKOVAR

Ovih 5 zanimljivosti vjerojatno niste znali o Gradu heroju

Povijest Vukovara najčešće se spominje u kontekstu rata, no grad je to koji nudi mnogo više od poslijeratnih ožiljaka. Izdvojili smo pet manje poznatih zanimljivosti o Gradu heroju, koje će vam otkriti pravi duh Vukovara