Obavijesti

News

Komentari 21

Subotičan puštao Thompsona na pravoslavni Uskrs, odbacili prijavu protiv njega

Subotičan puštao Thompsona na pravoslavni Uskrs, odbacili prijavu protiv njega
1

Prijava je odbačena jer nema elemenata kaznenog djela, izjavio je zamjenik višeg javnog tužitelja u Subotici Branislav Rankov, i dodao da su saslušani svi svjedoci ali da nitko nije čuo pjesmu pjevača Thompsona

VIDEO

Više javno tužiteljstvo u Subotici odbacilo je kaznenu prijavu protiv I. M. koji je na pravoslavni Uskrs istakao hrvatsku zastavu na terasi stana i glasno „puštao“ Thompsonove pjesme, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.

U prijavi za izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje i nesnošljivosti navedeno je da je „isticanjem zastave i emitiranjem nacionalističkih pjesama kontroverznog hrvatskog pjevača 51-godišnji Subotičan uznemirio građane u stambenoj četvrti Prozivka“.

- Muškarcu iz Subotice, međutim nije dokazano djelo za koje se teretio – u tužiteljstvu navode da isticanje zastave druge države nije kazneno djelo, kao i da svjedoka za emitiranje, kako se tvrdilo nacionalističkih pjesama, nije bilo - objavio je portal Subotica.com. 

Prijava je odbačena jer nema elemenata kaznenog djela, izjavio je zamjenik višeg javnog tužitelja u Subotici Branislav Rankov, i dodao da su saslušani svi svjedoci ali da nitko nije čuo pjesmu pjevača Thompsona „što je bila ključna stvar u predmetu“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao zanimljivost portal Subotica.com prenosi da je na terasi stana I. M. već nekoliko tjedana izvješena srpska trobojka.

- Kakvu poruku, poslije svega, naš sugrađanin želi poslati samo možemo nagađati - zaključuje se.

Ovaj su slučaj mnogi u Srbiji povezali s hrvatskom zajednicom, što je bio povod za napade na nju i njihove institucije.

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov u tomu povodu kaže kako je to postao „klasičan obrazac za stvaranje antihrvatskog raspoloženja u Srbiji“.

- Kreira se histerija u javnosti od bezazlenog čina koji se na koncu pravosudno ne može dokazati. No cilj je postignut – stvara se slika o Hrvatima koji 'remete, provociraju i provode aktivnosti koje su umjerene protiv Srbije - navodi Žigmanov.

Ne treba zaboraviti, dodao je, da je od postupka I. M. u Subotici napravljen slučaj uoči izbora koji su održani u nedjelju.

Na njima je DSHV izgubio zastupnike u republičkoj i pokrajinskoj skupštini, i tako ostao bez predstavnika u bilo kom predstavničkom tijelu Srbije i Vojvodine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS