Obavijesti

News

Komentari 58

Odbili liječenje, dijete umrlo: Kreće istraga protiv roditelja

Odbili liječenje, dijete umrlo: Kreće istraga protiv roditelja
1

Istragu protiv majke (37) i oca (40) državno odvjetništvo pokrenulo je zbog sumnje da su odbijanjem liječenja počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava

VIDEO

Riječko tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv roditelja koji su unatoč savjetima liječnika odbili liječiti svojeg devetogodišnjeg sina Inuka B., nakon čega se njegova zloćudna bolest proširila i dovela do njegove smrti.

Istragu protiv Hane G. (37) i Viktora B. (40) Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je zbog sumnje da su odbijanjem liječenja počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava.

- Tužiteljstvo osnovano sumnja da su roditelji devetogodišnjaka od 6. kolovoza do 5. rujna 2015. u Rijeci, nakon što su liječnici u bolnici utvrdili najvjerojatniju limfatičnu neoplazmu ne-Hodgkinovog limfona protivno Obiteljskom zakonu i unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i štetnim posljedicama neliječenja odbili daljnje terapijske postupke i liječenje djeteta.

Uslijed neliječenja došlo je do uznapredovanja zloćudne bolesti i širenja po svim vitalnim organima što je dovelo do smrti djeteta 5. rujna 2015. godine - izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Inače, obitelj je pod pojačanim nadzorom Centra za socijalnu skrb Krk s obzirom na činjenicu da imaju maloljetnu djevojčicu, mlađu sestru preminulog dječaka. Od prvog dana u njihovom postupanju nije bilo propusta, a sudski stručnjaci također ističu da je sud predmet rješavao prilično brzo. Roditelji su lažnim tvrdnjama da će liječiti dijete u Italiji obmanuli sve stručnjake. 

Istražitelji tek trebaju utvrditi je li dječak bio u toliko lošem stanju da bi ionako preminuo. No, je li svoje posljednje dane trebao provesti u agoniji i teškim bolovima zbog kojih je zapomagao i plakao, nije samo pitanje savjesti roditelja nego i svih uključenih u ovu tešku, tragičnu priču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa