News

Komentari 22

Odbio ih pa ga smijenili: Barišić je htio da zaposlim jednu ženu

Odbio ih pa ga smijenili: Barišić je htio da zaposlim jednu ženu

Bivši direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković i nekadašnja tajnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Boženka Vranar svjedočili su na ponovljenom suđenju za Fimi mediju

U nastavku suđenju Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima za aferu Fimi mediju u utorak su na Županijskom sudu u Zagrebu svjedočili su bivši direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković i zaposlenica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Boženka Vranar. Oboje su ponovili iskaze koje su dali na prvom suđenju. 

Boško Matković tako se ponovno prisjetio kako je u veljači 2008. godine upoznao Mladena Barišića, bivšeg šefa carine i Nevenku Jurak, vlasnicu Fimi medije. 

- Božidar Kalmeta, koji je u to vrijeme bio ministar prometa i s kojim sam blisko surađivao, pozvao me na ručak u Baltazar. Tamo su već bili Barišić i Jurak. Rekao je da Jurak putem svoje tvrtke Fimi medija ima interes za poslovnu suradnju s Zračnom lukom te da se za klijenta Hrvatsku lutriju želi oglašavati na punktu Zračne luke. Ona je nakon nekoliko dana došla u zračnu luku kako bi vidjela oglasna mjesta, a ja sam joj kasnije poslao suradnicu u Fimi mediju s katalogom s cijenama kako bi dogovorile sve detalje - svjedočio je Matković.

Dodao je da je riječ bila o manjem ugovoru od oko 24.000 kuna za tri oglasa mjesta. I dok Jurak više nije vidio, Barišić mu je pokušao nametnuti da u zračnoj luci na mjesto rukovoditelja prometa zaposli Ivanu Akmadžić.

- Ja sam to odbio jer nikad ranije nije bila na rukovodećem mjestu niti je imala potrebne licence, no on je tvrdio da je to želja Sanadera. Bio je agresivan, a njegov je ton bio naređivački, usudio bih se reći čak i prijeteći. Nakon jednog razgovora rekao sam mu da više ne zove i prekinuo svaki kontakt s njima. Ubrzo nakon toga sam smijenjen - rekao je Matković.

Boženka Vranar, koje je zaposlena u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 2004. godine, kazala je da je tadašnji direktor Fonda Vinko Mladineo inzistirao na sklapanju posla s Fimi medijom. 

Najčitaniji članci