Obavijesti

News

Komentari 300

Ode Tito iz Zagreba, ali Bandić još nema većinu u Skupštini

PREGOVORI NISU NI POČELI: Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih, ali i HDZ tek žele na miru ispregovarati s Bandićem što će dobiti ako ga podrže u Skupštini

VIDEO

Milan Bandić ipak neće u četvrtak dobiti novu, desnu većinu u Skupštini. Konstituirajuća sjednica će biti odgođena.
Iako je odlučio odustati od referenduma za ime Trga maršala Tita i promjeniti ga u Trg Repulike Hrvatske, time još nije dobio zastupnike Brunu Esih i Zlatka Hasanbegovića. Niti s HDZ-om još nisu otpočeli pregovori oko uvjeta suradnje.

- Micanje Tita je bio preduvjet za početak razgovora. Oni još nisu obavljeni, pa će se sjednica odgoditi - kaže nam Zlatko Hasanbegović. Dodaje da bi bilo neozbiljno da se preko noći “izvlače imena iz šešira” za predsjednika Skupštine, potpredsjednike, ali i da se ulazi u koaliciju bez da su dogovoreni uvjeti. Isto nam je potvrđeno i u HDZ-u.

- Nisu još pregovori počeli. Nije ih ni Milan Bandić forsirao. Odgodit će se za koji tjedan, ali vjerujem da će Skupština biti konstituirana tijekom ljeta - kaže nam sugovornik iz HDZ-a.

Navodno bi HDZ volio vidjeti na mjestu predsjednika Skupštine Andriju Mikulića koji je to bio i dosad i koji vodi gradski HDZ. No, to će tek biti predmet pregovora.

Bandić s HDZ i zastupnicima s liste Brune Esih ima točno 26 zastupnika koji su potrebni za većinu i mirno vladanje gradom.
Oporba ostaje na 25 zastupnika.

Bandiće prvo najavio referedum o promjeni Trga maršala Tita, ali Esih i Hasanbegović za to nisu htjeli niti čuti. Morao je najaviti promjnu imena da bi razgovori uopće počeli. HDZ je već ranije tražio promjenu imena trga, ali nakon što ih je Bandić preveslao, oni su i dalje ostali s njim. HDZ iako ima 7 zastupnika, u težoj je situaciji u pregovorima s Bandićem jer im on drži većinu u Saboru. Bez njegove podrške pada vlada. Bit će zanimljivo vidjeti koji će još konkretni projekti za poboljšnje života građana biti uvjet ove nove koalicije nakon što jedogovoreno micanje Tita iz centra glavnog grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 300
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina