Obavijesti

News

Komentari 329

Zlatar Violić podnijela ostavku, ali se i dalje ne osjeća krivom

Zlatar Violić podnijela ostavku, ali se i dalje ne osjeća krivom
1

Zlatar Violić ne može u Sabor jer nije bila na listi. Može samo podnijeti zahtjev za naknadu 6 plus 6, a ako to učini izgleda da ćemo plaćati dva ministra kulture

VIDEO

Andrea Zlatar Violić danas je i službeno podnijela ostavku na funkciju ministrice kulture. Pismenu ostavku poslala je premijeru Zoranu Milanoviću. 

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade RH,

Prema nalazu Državne revizije za 2013. godinu, u Ministarstvu kulture su podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja. Na taj način je došlo do nepoštivanja Odluke o uvjetima korištenja kreditnih kartica (Narodne novine 5/12, 128/12 i 24/12). Prema istom nalazu revizije, do vremena obavijanja revizije (lipanj 2014) vraćen je cjelokupnih iznos sredstava. Želim naglasiti da u nepravilnostima u poslovanju korištena sredstva nisu trošena nenamjenski. Svi putni nalozi su zatvoreni i odnose se na obavljena putovanja.

Ministarstvo kulture prihvatilo je nalaz Državne revizije, donijelo Uputu o postupanju s računima za reprezentaciju i Uputu o postupanju s putnim nalozima te ispravilo nepravilnosti navedene u reviziji.

Kao ministrica prihvaćam odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričavam se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju.

Iako su sva dugovanja podmirena smatram da je logična posljedica moje o odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH. 

Poštovani predsjedniče Vlade RH iskreno se zahvaljujem na povjerenju koje ste mi ukazali imenovanjem na mjesto ministrice kulture. Posebno bih htjela naglasiti da sam ponosna na gotovo tri i pol godine zajedničkoga rada za vrijeme kojega su u području kulture ostvareni značajni pomaci i projekti.

S poštovanjem,

dr.sc. Andrea Zlatar Violić

Milanović je razriješio dužnosti

Tijekom dana premijer Zoran Milanović razriješio je Zlatar Violić dužnosti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović razriješio je dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi Republike Hrvatske, priopćeno je iz Vlade.

Plaćat ćemo dva ministra?

Zlatar Violić ne može u Sabor jer nije bila na listi. Može samo podnijeti zahtjev za naknadu 6 plus 6 (šest mjeseci puna plaća, šest mjeseci pola plaće), a ako to učini izgleda da ćemo plaćati dva ministra kulture.

Nagađa se da bi ministricu mogao naslijediti njezin zamjenik Berislav Šipuš, no prvo treba utvrditi ima li on veze s najnovijom aferom. Kao nasljednica se spominje i ministričina pomoćnica, Tamara Perišić

Podsjetimo, prema posljednjem nalazu Državne revizije otkriveno je da je ministrica kulture zajedno sa svojim suradnicima s računa Ministarstva isplatila više od 152.000 kuna za službena putovanja na koja nisu otišli. Taj novac vraćali su naknadno i u ratama. 

Ovo bi trebala biti deveta smjena ministara u Vladi Zorana Milanovića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 329
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"