Obavijesti

News

Komentari 108

Šopiću opet smanjili kaznu: Za stravično ubojstvo 12 godina

Šopiću opet smanjili kaznu: Za stravično ubojstvo 12 godina
10

Ubio je i zapalio taksista koji ga je iz Zadra vozio u selo Korlat kod Benkovca. Prvo su ga osudili na 30 godina, potom mu prepolovili kaznu, a sada su je još smanjili...

VIDEO

Vrhovni sud u Zagrebu donio je u četvrtak pravomoćnu presudu Elvisu Šopiću (23) kojom je osuđen za ubojstvo taksista iz Murvice. Iako je Šopić prvo dobio 30 godina zatvora za brutalno ubojstvo, kazna mu je smanjena na 15 godina. Neslužbeno doznajemo kako je Vrhovni sud sada još umanjio kaznu i to na 12 godina zatvora. Policija je po nalogu Županijskog suda u Zadru oko 17 sati uhitila Šopića. U pritvoru će čekati da ga prevezu na odsluženje zatvorske kazne.

Odvjetnik Elvisa Šopića Smiljan Bakočević potvrdio je vijest o zatvaranju njegova klijenta i dodao da nema službenu informaciju s Vrhovnog suda, ali da je dobio neslužbenu informaciju da je Vrhovni sud Šopiću presudio 12 godina zatvora.

Otac ubijenog taksista Igora Čustića, Pilip Čustić ponovno je ostao šokiran, ovaj puta zbog ponovnog umanjenja kazne za ubojicu njegova sina.

- Prvo su mu dosudili 30, potom 15, a na kraju 12 godina. Opet novi šok za nas i velika bol. Očekivali smo da će biti novo suđenje i da će dobiti još veću kaznu, a oni su smanjili kaznu. On je moga sina ubio namjerno, a na kraju ga je i opljačkao. Mislim da su mu sada presudili kako bi ga povukli ponovno u zatvor jer i oni znaju da bi on ponovno ubio. Ja se ipak nadam da ovo nije konačno i da će mu kazna na kraju ipak biti veća - rekao je Pilip Čustić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, Šopić je osuđen da je 2008. ubio taksista Igora Ćustića (30) iz skraćene lovačke puške, i to iz neposredne blizine dok je sjedio na suvozačevu mjestu. Nakon toga je, da prekrije tragove, zapalio automobil u kojem je izgorjelo Ćustićevo tijelo. Taksista nije poznavao od ranije, a izabrao ga je jer mu je bio prvi na redu za vožnju. Šopić je ubojstvo odmah priznao, no tijekom sudskog postupka rekao je da taksista nije imao namjeru usmrtiti. U veljači ove godine pustili su ga na slobodu do pravomoćne presude.

Elvis Šopić po izlasku na slobodu u nekoliko je navrata novinarima govorio da nije namjeravao ubiti Igora Čustića i da nije zapalio njegov taksi te je tvrdio kako neće pobjeći iz Hrvatske i da mu je tijekom boravka na slobodi i čekanja pravomoćne presude najveća želja vidjeti sina koji mu se rodio dok je bio u pritvoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21