Obavijesti

News

Komentari 146

'Odluka Ustavnog suda o broju birača priprema je za prevaru'

'Odluka Ustavnog suda o broju birača priprema je za prevaru'
1

Na potpisu birača ćemo inzistirati, jer znamo i imamo najave da će biti falsificiranja, rekao je Kujundžić u Šibeniku. Također, zatražio je ostavku ministra Arsena Bauka

VIDEO

Predsjednički kandidat Milan Kujundžić na konferenciji za novinare u Šibeniku u petak ustvrdio je kako se na predsjedničkim izborima sprema još jedna izborna prevara. Obrušio se na objavljenu odluku Ustavnog suda kojom je odredio broj birača u Hrvatskoj i zatražio ostavku ministra Arsena Bauka.

"Ustavni sud je napravio presedan"

- Putem hrvatskih medija obraćam se cijelom hrvatskom narodu da bih rekao ono što narod zna: ovo što je jučer napravio Ustavni sud je zapravo presedan. Kao da Ustavni sud zna koliko ima birača u Republici Hrvatskoj? Dakle, Ustavni sud je svojom nekompetentnošću pristao arbitrirati u nečemu što ne zna. On je samo izabrao jedan od mogućih brojeva koje je servirao ministar Bauk. Dakle, fantomski glasovi koji su rabljeni na izborima  na kojima su određeni pojedinci i stranke dobivali pobjedu i sada su ostali u zraku. Ja apeliram na Ustavni sud da jučerašnju odluku preispita. Apeliram na ministra Bauka da da ostavku, apeliram na institucije hrvatske države da žurno doznaju koliko zapravo ima hrvatskih državljana, odnosno koliko ima ljudi s pravom glasa. Ako se to ne dogodi, pripremaju prevare koje su se događale i opet će se događati - rekao je Kujundžić u Šibeniku gdje je došao predstaviti svoj program.

"Treba uvesti potpis birača"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U deset dana koliko je ostalo do izbora to se ne može ispraviti, ali nešto postoji čime će ih se moći kontrolirati. A to je da se uvede potpis birača. Dakle, da kad birači 28. prosinca izađu na biračka mjesta, tražim da se toga dana i potpišu, a onda ćemo tamo gdje ima sumnje raditi vještačenje potpisa. To ništa ne košta. To je doslovce odluka koja u Saboru traje pola minute i DIP je može provesti. To je neophodnost. Dakle, bojimo se prevare, hrvatski narod je varan i opet spremaju prevaru. Gospodinu ministru Bauku poručujem da žurno da ostavku jer ovako dalje neće ići. Zatražit ćemo uvid u registre i popis stanovništva, ali premalo je vremena da bi onima koji su naučili varati presjekli sve staze. Na potpisu birača ćemo inzistirati, jer znamo i imamo najave da će biti falsificiranja, a bilo ih je i sada pri sakupljanju potpisa - rekao je Kujundžić. 

"Fantomski glasovi"

On tvrdi da je izborna prijevara spremna, da varalice već imaju pripremljene fantomske glasove. 

- U Hrvatskoj kao nigdje u svijetu ima najviše nevažećih glasačkih listića i u Hrvatskoj kao nigdje na svijetu od 17 do 19 sati je izlaznost birača najveća. Svakome je to jasno. Tada se upravo krade. Tada se javljaju fantomski nepostojeći glasači. Mislim da je hrvatskom narodu dosta prevare, hrvatski narod želi imati one koje su izabrali, a ne one koji su izabrani u mračnim sobama i prevarama - rekao je predsjednički kandidat.

'Tražimo ostavku ministra Bauka'

- Ovo je prevažno. Opet se sprema prevara. Hrvatski narod je dovoljno izvaran, dovoljno opljačkan. Tražimo ostavku ministra Bauka i ujedno tražimo ogradu Ustavnoga suda - rekao je Kujundžić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!