Obavijesti

News

Komentari 85

'Odmah ću rješavati problem Orljave, Badela, Imunološkog...'

'Odmah ću rješavati problem Orljave, Badela, Imunološkog...'
1

Goranu Mariću odobreno je novo ministarstvo. U intervjuu govorio je o tome zašto je toliko važan da mu je premijer naknadno dao čitav resor te koji će mu biti prvi potezi...

VIDEO

Goranu Mariću i službeno je odobreno novo ministarstvo. U svom prvom ministarskom intervjuu za Novu TV govorio je o tome zašto je toliko važan da mu je premijer naknadno dao čitav resor te koji će mu biti prvi potezi u brizi o državnoj imovini.

-Ministarstvo državne imovine je toliko nužno i to je toliko dobra informacija da je konačno RH dobila Ministarstvo državne imovine, jer će ono zasigurno osigurati toliko pozitivnih učinaka u upravljanju državnom imovinom, u gospodarenju, jer dosad se nije uopće gospodarilo imovinom. Nego se ona promatrala sasvim s jednog statičkog aspekta. Hrvatska raspolaže s velikim fondom vrijednosti imovine, koja je ili nedovoljno iskorištena ili zapuštena. Tako da je sve veći nesrazmjer između ostvarenog dohotka i vrijednosti fonda imovine. Aktiviranjem te imovine, a najviše na pasivnost u upravljanju tom imovinom, ukazuje i nalaz Državne revizije. Sigurno će se pozitivno utjecati i na ekonomsku aktivnost veću, na gospodarski rast, na zaposlenost i u konačnici na veće prihode Državnog proračuna. Ako je išta bilo potrebno svih ovih 2 i pol desetljeća Hrvatskoj, to je bilo potrebno Ministarstvo državne imovine. I bolje ikad nego nikad. Splet okolnosti je išao, vidjeli ste što je sve hrvatska politička scena doživjela u posljednja dva mjeseca - rekao je Marić.

Na pitanje  zašto se nije u startu odmah reklo da će biti Ministarstvo državne imovine, ako je to toliko potrebno bilo, Marić je odgovorio:

- Vi znate da je HDZ promijenio predsjednika stranke u posljednja 2 i pol mjeseca. To je toliko bila dinamična politička scena da je jednostavno to...kad se spoznalo da je potrebno da se i učinilo po hitnom postupku. Ali, naglašavam, ovo je propust svih dosadašnjih vlada. dovoljno bi bilo samo pročitati zadnji nalaz Državne revizije koji je nepovoljan. A, Državna revizija vrlo teško daje nepovoljno mišljenje. Vrlo, vrlo teško. Utvrdila je da ne postoji siguran registar državne imovine, da knjigovodstvena vrijednost u poslovnim knjigama za samo dionice i vlasničke udjele u trgovačkim društvima odudara 16,6 milijardi kuna u odnosu na iskazanu vrijednost u registru. Da nisu identificirane nekretnine, da se ne znaju korisnici nekretnina. Toliko neuređen sustav i ako negdje treba politika upravljanja, onda treba u državnoj imovini. A jedino mjesto gdje se može provoditi politika je ministarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marić kaže da će mu prvi potez biti rješavanje akutne situacije, problema kao što su Orljava, Imunološki zavod, Vjesnik, Narodne novine, Badel... Marić ističe i da je nužno hitno pristupiti izmjenama zakona o upravljanju državnom imovinom.

Na pitanje što od državne imovine neće biti na prodaju, Marić odgovara:

- Pa najprije da demistificiram tezu da sam ja osobno protiv privatizacije što nije točno. Nema većeg promicatelja tržišnih odnosa i privatnog vlasništva od mene. Ali, postoje neka dobra javna dobra i opće dobro, koje nije ekonomsko dobro i koje neće nikada biti na prodaju. Ali, isto tako ima, ne na stotine, na tisuće vlasničkih udjela koje Hrvatska ne bi trebala zadržati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...