Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Odobre li Fani gradnju, splitska oporba tužit će gradske službe

Joško Dvornik (HNS) kaže da je grad taoc obitelji Kerum. Goran Kovačević pita se zašto nema sjednica Gradskog vijeća te da nije poznato stanje gradskih financija

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
42 komentara

Splitski gradski vijećnici SDP-a i HNS-a tužit će službe Grada Splita, ako odobre gradnju restorana Fani Horvat na Marjanu. Napominju i kako je njezina tvrtka i investitor Latebra upitnog financijskog rejtinga jer je u 2010. godini uprihodila samo 9 kuna, a imala 10 milijuna kuna obveza. 

- Dokle ide moralni pad ove administracije i gradonačelnika koji se ponaša kao moderni Franjo Tahi?! Misli da može raditi što mu padne na pamet i maltretirati građane ovog grada samo za svoje interese i svog klana, u kojem su obitelj i službenici gradskih službi - kazao je Ivo Baldasar, SDP-ov gradski vijećnik, na konferenciji za novinare u četvrtak.

Kerumovi oporbeni vijećnici uzdaju se da će nova ministarstva graditeljstva i okoliša spriječiti gradnju restorana u zaštićenoj Park šumi Marjan. Posebice jer su se gradske službe oglušile na zaključke sa sjednice Gradskog vijeća iz veljače kojima se brani izdavanje akata za gradnju u Park šumi Marjan. Zamjeraju i nerad Gradskom vijeću kojem je na čelu gradonačelnikova sestra Nevenka Bečić. Ove je godine sazvala samo pet redovitih sjednica. 

- Nema sjednica, a ne znamo stanje gradskih financija?! Špekulira se da je Grad pred slomom. Rebalans proračuna nije napravljen, a  u studenom su nije održala sjenica vjerojatno zbog toga jer su gradonačelnik Kerum i sestra šetali po skupovima HDZ-a i pjevali na binama – rekao je Goran Kovačević iz HNS-a.

Joško Dvornik, čelnik splitskog HNS-a, istaknuo je kako je Split taoc obitelji Kerum koja je javni interes pretvorila u privatni. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message