Obavijesti

News

Komentari 0

Odsječen prst nosio pet sati: U bolovima hodao po bolnicama

Odsječen prst nosio pet sati: U bolovima hodao po bolnicama
2

'Turneja': Krešimir (58), stolar iz Zagreba odrezao si je prst. Otrčao je s njim u bolnicu pored koje živi. Poslali su ga u drugu bolnicu, a zašili su mu ga u trećoj

VIDEO

Krv je šikljala na sve strane . Govorio sam si: ‘Krešo, moraš nekako izdržati ovo, jednostavno moraš, nema ti druge’, rekao je Krešimir Orešković (58) koji si je izrađujući namještaj mašinom odrezao prst.

POGLEDAJTE VIDEO: Krvav prst u ruci nosio 5 sati

Pokretanje videa...

24sata Video 00:13

Stolar iz zagrebačke Ilice prošle je subote neko vrijeme u potpunom šoku nijemo gledao u svoj kažiprst na podu. Počeo je duboko disati jer se bojao da će se onesvijestiti. Potom je zgrabio prst i odjurio s njim u bolnicu Sveti Duh od koje mu je stan udaljen 800 metara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pomislio sam kako sam sretan što živim blizu bolnice i kako će ova agonija brzo završiti. Kako sam se samo prevario - ogorčen je muškarac.

Liječnici su mu dali cjepivo protiv tetanusa i lijek protiv bolova , ali su mu rekli da ga oni ne mogu operirati. Nataknuli su mu odrezani prst na ruku i zamotali sve zavojem.

- Mi nemamo mikroskop koji je potreban za takve zahvate i naša bolnica zbog toga ne radi takve operacije. Poslali smo ga u KB Dubravu jer je to jedna od dvije bolnice u Zagrebu u kojima se bave amputiranim prstima - rekao nam je Žarko Rašić, predstojnik klinike za kirurgiju na Svetom Duhu . Pozvali su mu Hitnu pomoć da ga prevezu u Dubravu.

- Hitna je došla tek nakon 45 minuta. U međuvremenu sam mislio da ću izgubiti razum. Užasno me boljelo te sam samo htio da me što prije uspavaju i operiraju. Do Dubrave smo putovali pola sata jer je bila gužva. Tamošnji primarijus mi nije ni pogledao prst, nego me je odmah odbio i rekao da nema pojma kamo bi sa mnom trebalo ići - tvrdi Krešimir.

Iz KB Dubrava nisu nam odgovorili na upit zašto su odbili operirati Oreškovića.

Na kraju ga je Hitna pomoć odvela na Rebro, gdje su ga odmah operirali. Operacija je trajala tri sata, a u bolnici je ostao četiri dana. Liječnici su mu uspjeli spasiti prst i rekli su mu da će se oporaviti za dva mjeseca. Zagrepčanin je unajmio odvjetnika i namjerava podići tužbu protiv bolnica koje su ga u najgorim bolovima odbile operirati.

- Kad sam nakon operacije išao na previjanje, jedan mi je liječnik rekao: ‘Pa vi ste onaj kojeg su s odrezanim prstom pet sati šetali s Hitnom od bolnice do bolnice’ - ljutit je stolar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u