Obavijesti

News

Komentari 107

Odsječeni: Djeca su lopatama micala snijeg da dođu do škole

Odsječeni: Djeca su lopatama micala snijeg da dođu do škole
7

Hitna pomoć nije se mogla probiti do susjeda kojeg je nedavno ozlijedio vepar. Morali su ostaviti vozilo na cesti pa pješice do njega da mu pomognu, govori žena iz D. Hrastovca

VIDEO

Hitna pomoć nije se mogla probiti do susjeda kojeg je nedavno ozlijedio vepar. Morali su ostaviti vozilo na glavnoj cesti pa pješice do njega da mu pomognu, govori nam žena koja živi u u Donjem Hrastovcu kraj Sunje, nedaleko od Siska.

Priči o tome kako su ostavljeni sami u snijegu pridružilo se i ostalih nekoliko stanovnika.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sunja i okolica u blokadi: "Snijeg i dalje pada. Jedva se probijamo s djecom do ceste da odu u školu" Reporter: Bogdan Blotnej

Posted by 24sata on Wednesday, January 18, 2017

- Protekla tri dana snijeg ne prastaje padati. Mojih četvero djece pješice se mora probijati kroz nanose kako bi došli do glavne ceste. A na glavnoj cesti nema ni obilježene postaje, pa čekaju na skliskoj i zatrpanoj cesti, kaže nam Samra Fazlić (32), koja s obitelji već godinama živi u Donjem Hrastovcu kraj Sunje.

Ulica u kojoj žive nema asfalt nego je makadamska cesta, a to je, čini se, izgovor službama i institucijama, pa se ne mogu dogovoriti čiji je posao čistiti ih. Od glavne ulice do njihova doma ima oko 500 metara. Glavna je cesta očišćena. Ali doći do glavne ceste ne bi mogao ni vlak iz knjige Mate Lovraka. Djeca su jučer lopatama sama s majkom probila dio puta kako ne bi mokra dolazila u školu.

Najmlađi Samrin sin ide u 2. razred, a najstarija kći u prvi srednje. Svi ustaju u 6 sati, a do škole u Sunji imaju pet kilometara. Busom idu u školu. No doći do glavne ceste ovih je dana avantura.

U ulici ima pet obitelji, uglavnom starijih ljudi. Otkad je pao snijeg, do njih ne mogu ni Hitna pomoć, ni sanitet, niti bilo koja hitna služba ako, ne daj Bože, ustreba. Odgovor na to nema ni Velija Ferenin, čija je supruga starija i teško pokretna. Ženi medicinska sestra treba svako malo mijenjati zavoje na nogama. Ne znaju kako će se probiti preko snijega. Velija do trgovine ne može. U ulicu im inače dolazi pekar, no ni on ne može proći do svojih mušterija, pa su stanari zametene ulice zbog svega toga i kruha gladni.

- Ulica nam je puna rupa. Da nisu prije zime nasipali šljunkom, sad ni ralica ne bi mogla proći. A ni ne prolazi. Zašto plaćamo komunalnu naknadu i ostale račune ako time ništa ne dobivamo - kaže Velija.

On je nezaposlen jer se mora brinuti o bolesnoj supruzi. Troje djece poslao je iz sela u Zagreb i Njemačku jer, kako kaže, ovdje nema smisla živjeti. Mještani danima zovu komunalce, općinu, županijske ceste, ali svi prebacuju odgovornost s jednih na druge. Gdje je zapelo - ne znaju, a snijega nije briga. U općini su rekli da je ta ulica u nadležnosti Županijskih cesta Sisak, a oni su rekli kako su svi ljudi na terenu te da čiste prema prioritetima. Makadamske ceste su zadnje po prioritetu, ali kažu da će tu ulicu očistiti do danas.     

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.