Obavijesti

News

Komentari 393

Incident na aerodromu: Vikao je Kordiću 'Sotono' i 'ubojico'

Incident na aerodromu: Vikao je Kordiću 'Sotono' i 'ubojico'
23

Nakon kraćeg boravka u Zagrebu, haški zatvorenik Dario Kordić posjetit će rodnu Busovaču. Osuđen je na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina u središnjoj Bosni

VIDEO

Nakon ulaska u zgradu aerodroma na Plesu Dario Kordić je širio ruke, pjevao i zazivao Boga, bacajući oko 300 okupljenih poštovatelja u euforiju. Još je bio u prostoru za doček prtljage, iza stakla, kad je u jednom trenutku kleknuo i poljubio pod.

U trenutku kad je ušao među okupljene i kad je nastupila tišina jer je Kordić stao govoriti, nepoznati muškarac s jakim bosanskohercegovačkim naglaskom zavikao je: “Ubojico! Sotono!” Na to je nekoliko onih koji su mu bili najbliži, skočilo na muškarca koji je zavikao.

S galerije i odasvud okolo začuli su se brojni povici: "Ubij ga! Ubij ga!" Nakon 15-ak sekundi posvemašnje gužve policajci su muškarca uspjeli izvući ispred zgrade i odvesti ga. 

Brojni poznati došli na doček

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među okupljenima su bili i Ivić Pašalić, Zdravko Tomac, Zvonimir i Branka Šeparović, Ljubo Ćesić, Anto Kovačević, biskup Vlado Košić, bivši zastupnik u Saboru Milan Kovač, akademik Josip Pečarić, deseci svećenika i mnogi drugi.

Dok su Kordića još čekali da iziđe, okupljeni su pjevali red Thompsonovih, red crkvenih pjesama. A onda se začulo i: "Pustite ga više, jebo vas B...!" Nestrpljivost je sve više rasla.

U jednom trenutku aerodromskom zgradom zaorilo se gromko skandiranje: “Za dom spremni”. Malobrojni policajci nisu reagirali. Kao što nisu bili u mogućnosti ni regulirati promet ispred zgrade aerodroma sat vremena poslije kad je nekoliko stotina Kordićevih pristalica napustilo zgradu.

Kordić je u svom isprekidanom govoru zazivao Boga, Bogorodicu, zahvaljivao hrvatskom narodu, ljubio se s obitelji, s prijateljima, zazivao mir u svijetu, posebno u Siriji i Ukrajini i slično.

Odslužio dvije trećine kazne za ratni zločin

Dario Kordić je u zatvoru odslužio dvije trećine kazne od 25 godina na koliko je bio osuđen zbog ratnih zločina nad civilima u Lašvanskoj dolini, uništavanja sela i nečovječnog postupanja sa zatočenima. U svoje vrijeme je bio predsjednik HDZ-a BiH, potpredsjednik kratkotrajne paradržave HR Herceg-Bosne i jedan od zapovjednika u HVO-u.

Do 2006. kaznu je služio u Haagu, a ostatak je proveo u zatvoru u Grazu. Ranije zahtjeve za pomilovanjem Međunarodni sud za ratne zločine odbio mu je zbog tri ranija kršenja zatvorskih pravila. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag