Obavijesti

News

Komentari 21

Odvažne žene koje ne znaju za poraz: Pokorit ćemo Neretvu

Odvažne žene koje ne znaju za poraz: Pokorit ćemo Neretvu
6

NISMO VESLA SISALE: U ekipi je 16 članica. Jedne veslaju, a druge bubnjaju. Muževi i djeca su im najveća potpora, a zovu se Nereide - što znači božice mora i dubina...

VIDEO

Ideja se rodila nakon prošlogodišnje neočekivane pobjede bjelovarskih Argonauta na maratonu lađa na Neretvi. Kako su se oni pripremali u našem Studiju M, tako su nam predložili da sastavimo i žensku ekipu za ovogodišnji maraton, a oni će nam pružiti svu logističku pripremu, ispričala nam je kapetanica ekipe Marijana Tomović Perković, suvlasnica Studija M.

S treninzima su počele u ožujku na ribnjaku u Narti, koji je bio domaćin priprema Argonautima, i gdje je smještena i njihova lađa.
- Test je je dobro prošao pa smo oformili ekipu od 16 članica. U utrci sudjeluje 12 lađarica, od kojih 10 veslaju, jedna je u ulozi paričara, a jedna u ulozi bubnjara, odnosno zamjena - pojasnila nam je kapetanica.
Kako su povezane uz grčke Argonaute, ekipi su dale ime Nereide.

Prvo iskustvo na Rijeci

Prema grčkoj mitologiji, one su božice mora i dubina, a legenda govori da su pomogle Argonautima da sretno prođu kroz uski klanac.
Bjelovarske Nereide treniraju šest dana u tjednu. Dva u teretani i dva na vodi u Narti na ribnjaku. Kondicijski trener Nereida je Marko Šola koji je također jedan od osnivača bjelovarskih lađarica, a veslačke treninge vodi već dobro poznati trener Argonauta i hrvatski kanuist Nikica Ljubek. Djevojke su to ozbiljno shvatile i gotovo ni jedna ne izostaje s treninga bez obzira na djecu i ostale obiteljske obveze. Danas u sklopu priprema imaju trening na Savi u Sisku, što će im biti prvo iskustvo na rijeci, jer rijeka, a posebice Neretva, ima neke svoje zakonitosti. Prvi nastup će imati 27. svibnja na Jarunu.

- Želimo ostaviti što bolji rezultat i jurišati na prvo mjesto na 4. ženskom maratonu lađa koji se održava 10. kolovoza 2017. od Opuzena do Metkovića, i to 10,5 kilometara uzvodno - kažu u glas Nereide pune optimizma.

Nitko nema opravdanja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Maja Sić, koja se godinama bavi rekreacijskim vježbanjem, puna je optimizma i najavljuje velike stvari na maratonu.
- Najveća su mi potpora djeca i suprug. I zato moram, kao i ostale cure iz ekipe, dati sve od sebe, jer nastupam pred obitelji. Svima ćemo dokazati da mi nismo došli ‘sisati vesla’, kako neki govore s obzirom na nedostatak iskustva, nego jurišati prema pobjedničkom postolju – kaže odlučno Maja.

Ona i njezine prijateljice smatraju kako nitko nema pravog opravdanja da se ne stigne baviti rekreativnim sportom. To je samo stvar volje i rasporeda vremena, što potvrđuju sve članice ekipe, čiji se raspon godina kreće od 20 pa do 40.
Uz smijeh nam govore kako su u trenažnom procesu zaboravile jedino vježbe “pražnjenja” pobjedničke bukare, ali da će u slučaju pobjede i to odraditi jednako kao i muška ekipa Argonauta koja ove godine na Neretvi brani pobjednički štit.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina