News

Komentari 1

Odvjedništvo diglo optužnicu: 'Unuk nožem ubo baku, a onda ju je njena kćer ugušila...'

Odvjedništvo diglo optužnicu: 'Unuk nožem ubo baku, a onda ju je njena kćer ugušila...'

Optužnicom se 30-godišnjaka i 61-godišnjakinju tereti da su 25. lipnja 2020. godine u obiteljskom stanu kojeg je koristila njihova  91-godišnja majka i baka Ivanka. S. ubili nju na okrutan način

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv 61-godišnje Divne S. T. zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva, i njenog 30-godišnjeg sina Damjana T. zbog protupravnog djela zakonskih obilježja teškog ubojstva.

Optužnicom se navedene tereti da su 25. lipnja 2020. godine u obiteljskom stanu kojeg je koristila njihova  91-godišnja majka i baka Ivanka. S. ubili nju na okrutan način. 

Okrivljenom 30-godišnjaku se stavlja na teret da je u stanju duševne bolesti zbog koje nije mogao shvatiti značenje svog postupanja niti upravljati svojim postupcima, u nakani da oštećenicu liši života, nožem joj nanio više reznih i ubodnih rana.

Okrivljenu 61-godišnjakinju se tereti da je potom, u nakani da spriječi 30-godišnjaka od daljnjeg napada na otećenicu, staklenom ga bocom udarila u predjelu glave te s obje ruke počela hvatati oštricu noža kako bi mu ga oduzela. Tereti ju se da je umjesto da pozove hitnu medicinsku pomoć i time pokuša spasiti život oštećenice, u nakani da ju liši života s kreveta uzela jastuk i pritiskujući ga na lice otežala njeno disanje. 

Oštećenica je preminula uslijed sinergističkog djelovanja dobi, njenog posebnog stanja organizma (narušeno zdravlje), zadobivenih brojnih ozljeda te izloženosti stresnoj situaciji (strah za vlastiti život).

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga državnog odvjetništva produljio istražni zatvor protiv 61-godišnjakinje i 30-godišnjeg okrivljenika. 

Najčitaniji članci