Obavijesti

News

Komentari 7

Odvjetnici Fetullaha Gulena kažu da se boje za njegov život

Odvjetnici Fetullaha Gulena kažu da  se boje za njegov život
1

Odvjetnici očekuju da će Gulen, koji je više puta zanijekao bilo kakvu vezu s pučem 15. srpnja, ostati živjeti na svom posjedu u Pennsylvaniji

VIDEO

Odvjetnici turskog klerika Fetullaha Gulena izjavili su u petak da se boje za njegov život nakon što je Turska zatražila Gulenovo izručenje iz SAD-a zbog navodne umješanosti u propali puč.

Odvjetnici očekuju da će Gulen, koji je više puta zanijekao bilo kakvu vezu s pučem 15. srpnja, ostati živjeti na svom posjedu u Pennsylvaniji.

"Čuli smo da je Turska zabrinuta da bi gospodin Gulen, taj krhki, vremešni propovjednik mogao pobjeći u neku drugu zemlju", rekao je Reid Weingarten iz odvjetničke kuće Steptoe&Johnson, nazivajući te optužbe "apsurdnim".

Turski predsjednik Tayyip Erdogan traži izručenje Gulena, koji od 1999. živi u egzilu u SAD-u, zbog navodne organizacije neuspjelog puča u kojem je u noći s 15. na 16. srpnja ubijeno 237 ljudi. Predsjednik Barack Obama je kazao da će ga Washington izručiti samo ako Turska dostavi uvjerljive dokaze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Weingartner i Michael Miller, još jedan odvjetnik Steptoea, rekli su da su dokazi iz slučaja iz 2015. koji je financirala turska vlada protiv Gulena na sudu u Pennsylvaniji pokazali da se Ankara oslanja na upitne dokaze.

Gulena se u tom slučaju optuživalo da je u propovjedi 2009. poslao kodirane poruke svojim pristašama u turskom pravosuđu da progone sljedbenike druge vjerske sekte. Poruke Gulenu uzvraćale su se putem jednog popularnog televizijskoj šoua, tvrdila je turska vlada. Američki savezni sud odbacio je slučaj u lipnju.

Dužnosnici turske vlade, međutim, kažu da su dokazi pouzdani jer Gulen djeluje u tajnosti i šalje kodirane poruke svojim sljedbenicima.

Turska je proteklih dana poslala SAD-u nove dokumente s navodnim dokazima da Gulen stoji iza neuspjelog puča. Američki dužnosnici kažu da ih proučavaju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21