Obavijesti

News

Komentari 78

Odvjetnik: Barbieri nije pucao u nevini čempres, čistio je pištolj

Odvjetnik: Barbieri nije pucao u nevini čempres, čistio je pištolj
1

U ponedjeljak je priveden gastronomski stručnjak i književnik Veljko Barbieri. Policija ga je privela zbog pijanog pucanja u vlastitom dvorištu u Makarskoj

VIDEO

- Dobro sam, kako ću biti? Nemam se od čega oporavljati - kroz smijeh nam govori dobro raspoloženi Veljko Barbieri (70), dva dana nakon privođenja zbog alkoholizirane pucnjave u vlastitom dvorištu.

- Što ću se oporavljati od pritvora? Evo odmah idem na liječenje koliko mi je teško palo - šali se gastronomski stručnjak i književnik.

Uhitili Veljka Barbierija: 'Stavio je metu na čempres i tri puta pucao. Mogao je nekog ubiti'
Uhitili Veljka Barbierija: 'Stavio je metu na čempres i tri puta pucao. Mogao je nekog ubiti'

Barbieri je, naime, priveden nakon što je u ponedjeljak u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca pred svojom kućom u Makarskoj. Navodno je pucao u deblo čempresa, o čemu su nam posvjedočili i Makarani koji su se zatekli u blizini.

Veljko negira ove navode. Odnosno, priznaje da je pucao, ali ne u stablo, neslužbeno doznajemo.  

- Ne smijem vam ništa govoriti jer traje istraga, ali obratite se mom odvjetniku - poručio nam je Barbieri.

Njegov odvjetnik također nije mogao otkrivati detalje istrage, ali nam je kazao kako Veljko nije pucao u čempres. 

- To nema veze, ma kakvo stablo? Tko bi pucao u nešto što njeguje čitav svoj život da mu pravi uljudan civilizacijski okoliš? Jasno je kao sunce, čistio je pištolj. Zamislite da jedan gospodin, bojovnik, etablirani književnik koji je prošao sve moguće havarije ovog života; da bi takva osoba sebi priuštila takav komoditet da radi ekscese. On je čovjek koji može biti uzor ovoj zajednici - kaže nam Predrag Trutin, Barbierijev odvjetnik.

Trutin očito ima vrlo visoko mišljenje o svom klijentu.

- Vrlo je jednostavno. Nikakva inkriminacija kaznenih djela ne postoji. Jednostavno je on osoba koja je zanimljiva javnosti pa iz tog razloga postoji opravdani interes za objavom informacija. Jedan uljuđeni gospodin, altruist, kulturan i omiljen kao što je on, ne zaslužuje da se o njemu pišu ikakve pogrešne informacije. Gospodin Veljko Barbieri je dostojanstvena i prekrasna osoba koja ne zaslužuje javni linč. Ja osobno volim tog čovjeka, a nisam gej, i volio bih da prže i pucaju po meni, a ne njemu. To je čovjek koji je pun sadržaja, on je sjeme kulture i pun je ljubavi prema svakom živom biću. Čovjek koji i mrtvu prirodu svojim odnosom prema njoj može oživjeti. To nije odvjetnički, nego iskonsko ljudski, iz koštane srži sam vam to rekao - poručio nam je odvjetnik Veljka Barbierija. 

Inače, jučer su 24sata prvi objavili svjedočenje Barbierijeve partnerice. Lidija Hardman nam je opisala što se događalo spornog popodneva u Veljkovom dvorištu.

Barbierijeva partnerica: 'Veljko je popio dvije čaše plavca, samo je htio isprobati svog tetejca!'
Barbierijeva partnerica: 'Veljko je popio dvije čaše plavca, samo je htio isprobati svog tetejca!'

- Imali smo feštu otvaranja intermedijalnog centra kod Hloverke u 19 sati. Veljko je prvi put izašao nakon korone. Na tri romana je radio! I sad, popio je čašicu previše. Iz svog tetejca ispalio je dva metka, u svom dvorištu. Netko ga je prijavio i došla je policija. Ja sam bila u kupaonici, taman sam se šminkala. To se dogodilo u 18:27 - precizna je bila Ljubica.

Kazala je kako nije bio toliko pijan dok je pucao.

- Ma to su promili koji nisu strašni. Popio je dvije čaše plavca od našeg prijatelja. Nije vozio, ja sam trebala biti za volanom. I zašto ne bi popio ako neće voziti? - ispričala nam je Veljkova partnerica. 

Dobro, a što je s oružjem? Nije baš uobičajeno da netko puca po dvorištu, primijetili smo.

- Ima tetejca i ima trajnu dozvolu za njega. Išao ga je isprobati u svom đardinu, na svom drvetu. Jest, imao je i kalašnjikov, znate da je bio u ratu. Imao je i nekakvo bezazleno oružje što je držao u kući. I sad, ja sam se šminkala i kaže on: 'Idem ja njega ispucat, nema streljane. Kažem mu ja: 'Nemoj', ali eto, otišao je - objasnila nam je Ljubica i dodala da Veljko inače nema običaj pucati po dvorištu. 

Slobodna Dalmacija je objavila kako je Barbieri imao 1,76 promila prilikom uhićenja te da je policiji dobrovoljno predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca