Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
18 komentara

Ogorčeni jer im umjesto vrtića niče još jedan trgovački centar

Zamjena zemlje kumuje i novoj aferi koja se danas ‘valja’ u zagrebačkom kvartu Sloboština. Stanari su ogorčeni jer će sada ostati bez jedine slobodne površine

Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
18 komentara

Godinama su govorili da će ovdje biti vrtić. Nemamo ni dovoljno parkirališta ni društveni sadržaj. A sad će nam pod prozorima niknuti trgovački centar. Borit ćemo se protiv toga.

Stanari zagrebačke Sloboštine to su poručili upravi Zagreba s prosvjeda u ponedjeljak. Jedina slobodna parcela u četvrti koja je bila zelena i s drvećem sad je prepuna bagera. Gradi se ulica i kanalizacija, a uskoro će i trgovački centar.

- Opet se pogoduje privatnom umjesto javnom interesu - kaže Jelenko Antolović, jedan od nezadovoljnih stanara Sloboštine. Pisali su i Gradskoj upravi te Ministarstvu graditeljstva, ali nitko im nije odgovorio. Livada je bila i mjesto na kojem su se igrala djeca, ali i rekreirale osobe s invaliditetom.

Investitor trgovačkog centra je tvrtka Ideal projekt, u suvlasništvu poduzetnika Ilije Sirovine, vlasnika Vitaminke iz Republike Srpske. Drugi suvlasnik je tvrtka Miramare centar, čiji je suvlasnik poznati ugostitelj Slobodan Čimbur.

Načelnu dozvolu za centar su dobili i na 11.000 kvadrata gradskog zemljišta u siječnju 2014. godine. Onda su tek u srpnju postali vlasnici zemlje kroz spornu razmjenu. Dali su jednu parcelu s ruševnom zgradom na Martinovki, a Grad njima zemlju za trgovački centar, ali i zemljište za neboder. Zamjena je obavljena dva mjeseca prije Bandićeva uhićenja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message